Hava Durumu

'Sinema Atölyesi' hız kesmiyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sinema sanatına gönül verenleri bir çatıda buluşturduğu Karagöz Sinema Atölyesi ‘Senaryo Bölümü’, usta sanatçıları derslerinde ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Sinema Atölyesi' hız kesmiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin sanata verdiği değerin somut göstergelerinden biri olan Karagöz Sinema Atölyesi bünyesindeki senaryo bölümü kursiyerleri, son dönemde ilgiyle izlenen “Selvi Boylum Al Yazmalım” dizisinin ünlü yönetmeni Iraz Okumuş ile “Unutma Beni” dizisinin senaristi Merve Ateşoğlu ile bir araya geldi.


Bursalı senarist adaylarıyla deneyimlerini paylaşan Okumuş ve Ateşoğlu, sinema adına yapılan her hizmetin önemini vurguladı. Bursa’da gerçekleştirilen Karagöz Sinema Atölyesi’nin diğer illere de örnek olduğunu anlatan Okumuş ve Ateşoğlu, bu programın genç sanatçı adaylarının ve kaliteli izleyicinin yetiştirilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’ni anlamlı projeden dolayı tebrik ettiler. Sanatçılara merak ettikleri soruları da soran kursiyerler, sanatçıların samimi açıklamalarını da ilgiyle dinlediler.


Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde 400 kursiyerle başlayan çalışmalarla ilgili süreci anlatan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç, “Atölyeye olan ilgi başından beri beklenenin üzerinde oldu ve Bursa’nın sinemacı potansiyelinin zenginliği de bu çalışmayla ortaya çıktı. Bu insan kaynağımız, eğitmen ve öğrencileriyle coğrafya ve hikaye zenginliğiyle de doğal plato olan Bursa’yı anlatmak, bu şehirde yaşanan ve yaşanmış iyi hikayeleri filme almak için kursiyerlerimiz hazırlıklarına başladı” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.