Hava Durumu

Sinemaların açılış tarihi kesinleşti!

Covid-19 sonrası normalleşme planı gereği sinemalar açılmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sinemaların açılış tarihi kesinleşti!

Coronavirüs salgını kısıtlamalarının kademe kademe azaltıldığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen resmi açıklamaya göre, sinemaların kapatılma süreci de Temmuz ayında son bulacak. 1 Temmuz tarihinde sinemalar da dahil olmak üzere eğlence sektörüne ait mekanlar açılışını yeniden yapabilecek.

Tüm dünyayı derinden etkileyen, binlerce kişinin yaşamına mal olan ve büyük bir ekonomik krize sürükleyen COVID-19 virüs salgınının yavaşlatılması için iki aydır tüm dünya karantinada bulunuyordu. Ancak ülkemizde salgın oranında büyük azalma görülmesi tedbir alınmaya devam edilerek normal yaşama dönme sürecini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen açıklamaya göre normalleşme süreci, salgının seyrine göre devam edecek. Yani ikinci dalga salgının patlak vermesi durumunda tüm süreç iptal edilebilir ya da başarıyla yürütülmesi durumunda yaşama tamamen dönülebilir.

Yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz 2020 tarihi, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinin açılışı olarak işaretlendi. Tabii bu mekanlardaki sistemlerin eski düzenle işlemeyeceği tahmin ediliyor. Yurt dışında yapılan planlara göre ya sinema salonlarındaki oturma düzenleri tamamen değiştirilecek ya da salon kapasitesinin çok azı ile gösterimler yapılacak. Tabii bu durumda maliyetlerin de düşürülmesi gerekiyor. Aksi halde yapılan tahminlere göre bilet fiyatlarının daha da yükselmesi kaçınılmaz hal alabilir.

1 Temmuz'dan itibaren sinemalar kapılarını sinemaseverlere açıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.