Hava Durumu

Sınırdaki Suriyeliler için karar verildi

Akçakale'nin karşısındaki Suriye'nin Telabyad kentinde çatışmalarda kaçan ve dünden bu yana sınır hattında bekleyen binlerce Suriyelinin gün içerisinde Türkiye'ye alınması kararlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2015 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2015 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınırdaki Suriyeliler için karar verildi
Akçakale'nin karşısındaki Suriye'nin Telabyad kentinde çatışmalarda kaçan ve dünden bu yana sınır hattında bekleyen binlerce Suriyeli gün içerisinde Türkiye'ye alınması kararlaştırıldı.

Kent yöneticilerinin askeri yetkililer ile yaptığı ortak toplantıda, sınırın diğer tarafına ilişkin son durumun ele alındığı ve birkaç kilometre yakından atılan top ve havan mermisi atışlarının Telabyad'daki sivilleri tehdit eder boyuta ulaştığı değerlendirmesi yapıldı. Varılan ortak kanaatin Ankara'ya iletildiği ve binlerce Suriyelinin hayati risk altında olduğuna dair görüşün ardından sığınmacıların Türkiye'ye alınmasına karar verildi.

Bu gelişmeni ardından sınır hattında hazırlıklara başlandı ve gün içerisinde sınır hattında bekleyen ve şu an için sayılarının 3 ile 5 bin arasında olduğu kaydedilen Suriyelilerin, Akçakale Sınır Kapısı'ndaki Gümrük sahasında detaylı aramadan geçirilerek Türkiye'ye alınacağı öğrenildi.

Bu arada YPG güçleri ile destekçisi olan gruplar ile koalisyon ülkelerin savaş uçakları Telabyad'ın dış kesimlerindeki IŞİD hedeflerine, havan, tank ve savaş uçaklarıyla vurmayı sürdürüyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.