Hava Durumu

Sınırdaki Türk hacı adaylarına geçiş verildi

Türkiye'den geçen pazartesi kafileler halinde yola çıkan ve bu sabah Musul sınırında rehin alındıkları öne sürülen hacıların sınırdan geçişine izin verildi. Hacı adayları böylece, kutsal topraklara yolculuğuna devam edebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2012 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2012 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınırdaki Türk hacı adaylarına geçiş verildi

Bayramda hem kasap olarak hizmet verip hem de hac görevlerini yerine getirmek üzere Irak üzerinden Mekke'ye gitmeye çalışan, ancak Musul sınırında tutulan ve bu sabah yakınlarını arayarak, "rehin alındıklarını" söyleyen hacı adaylarından sevindiren bir haber geldi.

Sınırdan gelen yeni haberlere göre, bekletilen otobüsler hareketlendi ve sınır kapılarından geçişlerine izin verilmeye başlandı.

İşçi olarak Mekke'ye gitmeye çalışan Metin Doğan, bu sabah ağabeyi Ümit Doğan'ı arayarak, "Rehin tutulduklarını, fotoğraf çekmeye çalıştığı için kendisinin ve bazı arkadaşlarının kameralarına, cep telefonlarına el konduğunu" bildirmişti.

Ümit Doğan, kardeşinin kendisine, gerektiğinde ulaşabilmesi için başka bir telefon numarası verdiğini ifade etmişti.

Ağabey Doğan'ın bildirdiğine göre, Musul sınırında bekletilen 300 otobüste bulunan 7 bin yolcunun ne Mekke'ye gitmelerine ne ülkelerine dönmelerine izin veriliyordu. Durumlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmayan hacı adayları, sınırda beklerken geceleri bir camide geçiriyor ve yanlarındaki erzakla ihtiyaçlarını gideriyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.