Hava Durumu

Sinovac'tan aşıyla ilgili açıklama: Bizim için yeterli

Sinovac CEO'su Yin Weidong Pekin'de düzenlenen basın brifinginde açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sinovac'tan aşıyla ilgili açıklama: Bizim için yeterli

Çin'in SinoVac aşısı ile ilgili muamma bitmek bilmiyor... Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen corona virüsü aşısının etkililik oranına dair farklı ülkelerden ve araştırmalardan farklı sonuçların gelmesi uluslararası kamuoyunda tartışma yarattı.

Türkiye'deki testlerde etkililik oranının yüzde 91'in üzerinde seyrettiği aşının Brezilya'daki denemelerinde yüzde 50.38 olarak açıklanması aşıya olan güveni sarstı. Aşının Endonezya'da da yüzde 63 seviyelerinde etkili olması ile birlikte bugün Çinli yetkililer bir açıklama yaptı.

Bugün yapılan ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandıran açıklamalarda corona virüsü aşısının üçüncü faz test sonuçlarından alınan sonuçların yeterli olduğıu belirtildi.

Açıklamayı CoronaVac'ı geliştiren Sinovac Biotech'in Başkanı Yin Weidong, "Üçüncü faz klinik test sonuçları CoronaVac aşısının dünya çapında güvenli ve etkili olduğunu ortaya koyuyor" dedi. Weidong, "Farklı ülkelerdeki testler farklı şekilde tasarlanıyor ve CoronaVac dozları aynı yerde üretiliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.