Hava Durumu

Şırnak'ta düşen askeri helikopterin özellikleri

Şırnak'ta düşen Cougar tipi helikopter'in ne olduğu ve özellikleri üzücü haberin gelmesinin ardından merak konusu oldu. Peki Cougar tipi helikopter nedir? İşte cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şırnak'ta düşen askeri helikopterin özellikleri

Şırnak'ta düşen askeri Cougar tipi helikopter, kahreden haberin gelmesinin ardından merak uyandırdı. Tam adıyla Eurocopter Cougar, iki motorlu, çok amaçlı bir askeri helikopterdir. AS532 Cougar, Eurocopter Super Puma helikopterinin yükseltilmiş askeri bir versiyonudur.

İLK DİZAYNI 1977'DE UÇUŞA ÇIKTI

AS 332 Super Puma, Cougar helikopterinin ilk dizaynı, 1977 yılında uçmuştur. Bu versiyon iki 1330kW Turbomeca Makila 1A1 turboshaft motor ile donatılmıştı. 1990 yılında tüm askeri Super Puma helikopterleri Cougar olarak değiştirildi.

Helikopterin sivil versiyonu halen Puma olarak adlandırılmaktadır. Değişik görevler için farklı Cougar versiyonları kullanılmaktadır.

TÜRKİYE'DE DE KULLANILIYOR

İşte Cougar'ların kullanıldığı versiyonlar:

AS 532 UL/AL: 2 pilot ve 25 asker taşıyabilir. Cougar ların en uzun versiyonudur. Ayrıca makineli tüfek ve roket gibi silahlarla da silahlandırılabilir. AS 532 SC: Cougar ailesinin deniz kuvvetleri versiyonudur. Deniz altı arama ve yoketme, arama-kurtarma, sahil güvelik görevlerinde kullanılabilir.

Cougar Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde askeri amaçlarla kullanılmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.