Hava Durumu

'Siyah Hayatlar Değerlidir' hareketinin kurucusu istifa etti

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke çapındaki protestolarla gündeme gelen 'Siyah Hayatlar Değerlidir' (Black Lives Matter) hareketinin kurucularından Patrisse Cullors, Los Angeles'ta 3 milyon dolarlık ev satın aldığı iddialarının ardından istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Siyah Hayatlar Değerlidir' hareketinin kurucusu istifa etti

'Siyah Hayatlar Değerlidir' (Black Lives Matter) hareketinin kurucularından Patrisse Cullors, istifa ettiğini duyurdu. Cullors, yaklaşık 6 yıldır yönettiği vakıfta bugünün son günü olacağını söyledi.

Cullors yaptığı açıklamada, "Ayrılabilmem için altyapıyı ve gerekli temeli oluşturdum. İstifa için doğru zaman olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hareketin Los Angeles ayağını kuran Melina Abdullah da, örgütün kurucu ortağının ayrılmasına rağmen büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini kaydetti.

Abdullah'ın yaptığı açıklamada, "Cullors'un sonsuza kadar orada olmasını isterdim ama bunun mümkün olmadığını da biliyorum. Herhangi bir kuruluşun en önemli sınavı, kurucularının ayrılışının ardından sağ kalıp kalmamasıyla ortaya çıkar. Bu örgütün hayatta kalacağına ve büyüyüp gelişeceğine dair hiçbir şüphem yok" ifadeleri yer aldı.

Mali durumu incelemeye alınmıştı

Geçtiğimiz ay 4 evinin olduğu bilgisinin basına sızdırılmasının ardından 37 yaşındaki Cullors'un mali durumu incelemeye alınmıştı.

Buna ek olarak Cullors'un yakın zamanda Los Angeles'ta 3 milyon dolarlık ev satın aldığı iddiası ortaya atılmıştı.

Hareket, 2013 yılında bir hashtag olarak başlayıp o tarihten itibaren küresel bir hareket haline gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.