Hava Durumu

Siyanür skandalına 5 yıl 10 ay ceza!

Siyanür içeren atık maddeyi yol kenarına dökerek koyun ve tavukların ölümüne neden olan tanker şoförü Bülent Günoğlu ile nakliye şirketi yetkilisi Ramazan Kuru, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 08:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 08:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Siyanür skandalına 5 yıl 10 ay ceza!

Atık madde taşımacılığı yapan vidanjör şirketinin yetkilisi Ramazan Kuru, 3 Nisan 2018'de kendi araçları arızalandığı için başka bir nakliyat şirketinde çalışan tanker şoförü Bülent Günoğlu'dan yardım istedi. Günoğlu İstanbul Büyükçekmece'deki fabrikadan aldığı atık suyu Başakşehir'deki arıtma tesisine götürecekti. Ancak Günoğlu, Büyükçekmece civarında aracı durdurup tankerdeki sıvının bir kısmını yol kenarına boşalttı.

HAYVANLAR ÖLDÜ

Aynı gün orada otlayan Halim Yenici'nin koyunlarından 9'u ve 10'un üzerinde tavuk telef oldu. Halim Yenici durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye ilk gelen ekip, güvenlik güçleri oldu. Atık sudaki keskin koku nedeniyle AFAD ve İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yardım istendi. Bölgeyi güvenlik çemberine alan ekipler, özel kıyafetlerini giyerek inceleme yaptı. Yakın bir evde yaşayanlar da tahliye edildi. Alınan numunelerde, atık suda siyanür tespit edildi.

Güvenlik güçleri yol kameralarını izleyerek tanker şoförü Bülent Günoğlu'nu buldu. Gözaltına alınan Günoğlu sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Bülent Günoğlu'nun yanı sıra, ona iş veren şirketin yetkilisi Ramazan Kuru'ya da "Hayvanlara zarar verecek şekilde çevreyi kasten kirletmek" suçundan dava açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.