Hava Durumu

Siyaseti bırakıyor

Bir dönem daha vekillik hakkı olduğu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edildiği halde Ekonomi Bakanı Çağlayan siyaseti 2015'te bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2013 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Siyaseti bırakıyor

 2007 yılındaki seçimlerde siyasete giren Zafer Çağlayan, aktif siyaseti bırakma yolunda. Bakan Çağlayan’ın yakın çevresine bir daha seçimlerde aday olmayacağını ve siyaseti bırakacağını söylediği belirtiliyor.

Radikal'in haberine göre 6 yıldır bakanlık yapan Çağlayan’ın “12 yıl oda başkanlığı, üzerine siyaset. Bu kadar yeter” dediği öğrenildi. Bundan sonraki dönem için oda başkanlığı da düşünmediği ifade edilen Çağlayan’a kısa süre önce AKP ’den Mersin belediye başkanlık adaylığı teklifi geldi. Ancak kulislere göre, Çağlayan, sağlık koşulları nedeniyle bu tekliften affını istedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı iken 2007’de aldığı teklifle AKP’den siyasete giren Çağlayan, bu tarihten itibaren de ekonomi bakanlığı görevini yürütüyor. Çağlayan 2 dönemdir vekillik yaptığı için, AKP tüzüğüne göre bir dönem daha vekillik hakkı bulunuyor. Ancak Çağlayan’ın 3. dönem hakkını kullanmayacağı belirtiliyor. Yakın çevresine “Artık yoruldum. 12 yıl oda başkanlığı üzerine de siyaset” diyen Çağlayan’ın 2015 seçimlerini kastederek “Tamamen siyaseti bırakacağım. Siyasetten sonra ne oda başkanlığı ne de başka bir sivil toplum örgütü planım var. Balık tutacağım” dediği ifade ediliyor. Aralıkta hükümette bir kabine değişikliği olması bekleniyor. Çağlayan’ın bu kabine revizyonunda tekrar bakan olarak görev alsa dahi, planını uygulamak isteyeceği iddia ediliyor.

Kalbi engel oldu Çağlayan’a AKP Mersin Büyükşehir Belediye başkan adaylığı da teklif edildi. Kulislerde bu görevi Çağlayan’ın sağlık sorunları nedeniyle kabul etmediği belirtiliyor. Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Çağlayan, “Siyaset öncesi 1, sonrası 3 olmak üzere kalbime 4 stent takıldı. Sağlık durumum bu” diyor.

“Adana’da zamanında bir ortaklığım vardı. Sıcaklara dayanamadığım için bu ortaklığı dahi bıraktım” diyen Çağlayan’ın, “Siyasette her konumda hizmete varım. Sadece bu konuda böyle bir durumum vardı. Ama ocak ayı itibariyle Mersin’e gideceğim ve adayımız için çalışacağım” dediği kaydediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.