Hava Durumu

Sofya Teknik Üniversitesi Bursa’da irtibat ofisi açtı

Türk öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bulgaristan’ın Sofya Teknik Üniversitesi Bursa’da irtibat ofisi açtı. Mümin Şentürk’ün Türkiye’deki yetkili temsilcisi olduğu irtibat ofisi, Sofya Teknik Üniversitesi’nde okumak isteyen Türk öğrenciler ile bütün iletişimi sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sofya Teknik Üniversitesi Bursa’da irtibat ofisi açtı
Hürriyet semtinde açılan Sofya Teknik Üniversitesi Bursa irtibat Ofisi’nin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Mihov da katıldı. Törende konuşan Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Mihov, Bursa’da çok sayıda Bulgaristan göçmeni Türk’ün olduğunu, pek çoğu çifte vatandaş durumunda olan ailelerin çocuklarının üniversite eğitimini Bulgaristan yapmalarını tercih ettiğini, bu nedenle Bursa’da irtibat ofisi açtıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Mihov önümüzdeki Mart ayında da İzmir’de Sofya Teknik Üniversitesi irtibat ofisi açacaklarını müjdeledi.

Sofya Teknik Üniversitesi Türkiye yetkili temsilcisi Mümin Şentürk de yaptığı açıklamada, “Sadece Sofya Teknik Üniversitesi’nden bin Türk öğrencinin eğitim aldığını Bursa Uludağ Üniversitesiyle imzalanan protokol ile bu sayının daha da artacak. Bu nedenle irtibat ofisinin ikincisini de İzmir’e Mayıs aynıda üçüncüsünü de Ankara’ya açacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sofya Teknik Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalanmış, protokol çerçevesinde iki üniversite arasında eğitim, araştırma, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılabilmesi de kararlaştırılmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.