Hava Durumu

Soğuk cüzdan nedir, nasıl çalışır?

Son dönemlerde kripto para dikkat çeken konular arasında geliyor. Bununla ilgili olarak soğuk cüzdan nedir sorusu da araştırılıyor. Soğuk cüzdan internetle bağlantılı olmayan cüzdan uygulamalarını ifade ediyor. İşte soğuk cüzdan hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soğuk cüzdan nedir, nasıl çalışır?

Soğuk cüzdan, kripto parayla ilgilenenlerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Kripto para cüzdanları; soğuk ve sıcak cüzdan olmak üzere ikiye ayrılır. Sıcak cüzdanlar, internet bağlantısına ihtiyaç duyar ve herhangi bir telefon uygulaması ile erişilebilir. Peki soğuk cüzdan nedir ve nasıl çalışır?

Soğuk cüzdan internetle bağlantılı olmayan cüzdan uygulamalarını ifade eder. Yani internet bağlantısına gerek yoktur. Ayrıca başkaları tarafından da müdahale edilemez. Soğuk cüzdan uygulamalarında cüzdan bilgileri internete bağlı ortamda depolanır. Bu şekilde önemli bilgiler herhangi bir saldırıya karşı da korunmuş olur. Bununla birlikte sadece cüzdan sahibinin hesap anahtarı ile erişim sağlanabilir. Hesap anahtarı olmayanlar cüzdan içinde işlem yapamazlar.

Soğuk cüzdan oluşturmak için bir kripto para biriminin cüzdan adresinin oluşturulması ve bilgilerin dijital ortamdan uzak bir cihazda saklanması gerekmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.