Hava Durumu

Şok! Bursalı IŞİD'çi Türkiye'yi tehdit etti

IŞİD ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan bir video yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şok! Bursalı IŞİD'çi Türkiye'yi tehdit etti
Tehdit videosunda Türkçe konuşan, Bursalı esnaf Abu Ammar kod adlı IŞİD emiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD ve PKK ile dost olmakla suçluyor ve Türk halkına ‘İstanbul’u fethetme’ çağrısı yapıyor. Toplam 7 dakika 14 saniyelik videoda ellerinde otomatik silahlar tutan üç IŞİD üyesinden sadece biri konuşuyor. Türkçe konuşan IŞİD’li Abu Ammar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘tağut’ (İnsanları Allah’ın emir ve yasaklarından uzaklaştıran) ve ‘hain’ diye bahsediyor ve “ABD’yi, Yahudileri ve Haçlıları” dost edinmekle suçluyor. Ammar, Erdoğan’ın PKK ile de dost olduğunu iddia ediyor, ÖzgürSuriye Ordusu’nun da PKK ile işbirliği yaptığını savunuyor.


Türklere ayaklanma çağrısı yaptı...
 
10 gün önce Rakka’da bir grup Türk IŞİD’linin çektiği videoda konuşan Ammar, Türk topraklarını PKK ve ‘PKK dostu’ olarak tanımladığı Özgür Suriye Ordusu’na açan Ankara’nın şimdi de “Şam’daki Müslümanları öldürmek ve ateist PKK’lıları korumak için Türkiye’nin askeri hava üslerini Haçlılara ve uçaklarına açtığını” öne sürüyor. Ammar, IŞİD lideri el Bağdadi’nin emriyle Türk halkını, ‘Erdoğan’ın Haçlılara teslim etmek için mücadele ettiği İstanbul’u fethetmeye’ çağırıyor. Militan Türkiye’nin doğusunun Haçlıların, batısının ise PKK’nın eline geçeceğini iddia ederken Türklere, ayaklanma çağrısı yapıyor. 


 
‘2 bin Türk IŞİD’li var’
 
Türk IŞİD’li Ebu Yusuf, çektikleri videoyu Vatan Gazetesi'ne anlattı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye ve PKK’ya desteğini anlatmak ayrıca Türk halkına bir mesaj yollamak için bu videoyu hazırladık. IŞİD lideri Bağdadi’den bu konuda emir almadık. Bizim kendi tasarrufumuz. Daha büyük bir video hazırlanıyor. Yakında o da çıkar inşallah. Videoyu hazırlayan ekibin adı, Hayat Medya Türkçe Masası. Rakka’da Türk bölükleri var. Biz zaten Türkiye ile ilgili politikaları sürekli görüşüyoruz. Ona göre politikamızı belirliyoruz. Bağdadi bu tür işlere karışmaz. Suriye’de 2 bine yakın ailesiyle beraber gelen Türk yaşıyor. Ayrıca Türklerin oluşturduğu askeri bölükler de var. 



‘PKK-Haçlı ittifakı’


 TBMM görüntüsünün de yer aldığı videoda, batı bölümü Amerikan, doğu bölümü ise PKK bayrağı ile kaplanan bir Türkiye haritası da gösteriliyor. Videoda konuşan militan, Türk topraklarının PKK ve Haçlı güçlerince işgal edileceğini savunuyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.