Hava Durumu

Sokağa atacak 1 kuruşumuz yok

Beşiktaş başkan adayı Serdar Adalı, "Finansmanı hazırlamadan stadın yapımına başlamak çok tehlikeli bir başlangıç olur. 150 milyon dolarlık finansmanın yarıya yakınını stadın yarım kalmaması için önlem olarak ayıracağız. Beşiktaş'ın sokağa atılacak 1 kuruşu yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sokağa atacak 1 kuruşumuz yok

Serdar Adalı, Bursa Gönlüferah Otel'de kongre üyeleriyle bir araya geldi. Adalı, toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adalı, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın tüm problemlerine vakıfız. Önümüzde çok çabuk çaresini bulmak zorunda olduğumuz bir mali sıkıntı var. Bununla beraber sportif başarı ihtiyacı var. Sportif başarı ile mali disiplin bir arada olması gereken konular. Mali konuda 2 haftada bayağı bir yol aldık. Kısa vadede önümüze gelecek sıkıntılara çare olabilmesi için kendi kefaletlerimizle kredi hazırlığı yaptık. Bu kredinin tamamı mevcutta kısa vadedeki borçları, normal vadelere yayıp, kulubün nefes almasını sağlamak. En azından geçireceğimiz 3 senede gelir, gider dengesini düzgün hale getirmek. Sportif başarılar için başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, tüm amatör branşlara sponsor hazırlıklarımızı tamamladık. Futbolda hedefimizi şampiyonluk olduğu gibi basketbol ve tüm branşlarda bu hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Bunlara ulaşmak için de tüm hazırlıklarımızı yaptık."

"30 MİLYONLUK SENELİK FAİZİ İNDİRMELİYİZ"

Serdar Adalı, 150 milyon dolarlık bütçe konusunda da şunları söyledi:"Rakamlar havada uçuyor deniliyor. Biz Beşiktaş'ın önüne gelebilecek mali sıkıntıları çok iyi analiz yaptık. Özellikle stadın finansmanı hazırlamadan stada başlamak çok tehlikeli bir başlangıç olur. Hazırladığımız 150 milyon dolarlık finansmanın yarıya yakınını stadın yarım kalmaması için önlem olarak ayıracağız. Diğer 75 milyon dolarlık kısmı ise kulübümüzün önünde yüksek faizli kredilerden kurtulmak ve borçları, uzun vadeye yaymak istiyoruz. Şu anda Beşiktaş'ın önündeki en büyük sorunlarından olan 30 milyon liralık senelik faizi ne kadar aşağı çekebiliriz bütün hedefimiz bu. Beşiktaş'ın sokağa atılacak bir kuruşu yok. Buna da ben zaten müsade etmem."

"ÖNEMLİ OLAN KİMSENİN BURNUNUN KANAMAMASI"

Serdar Adalı, her zaman Çarşı ile içiçe olduklarını belirtti, "Bizim taraftar topluluğumuz sadece Gezi Parkı'nda değil bütün olaylarda tepkisini gösteren, bütün sosyal olaylarda fikrini belirten bir grup. Benim de dediğim gibi önemli olan kimsenin burnunun kanamaması" dedi.

Daha sonra yönetime girmesi beklenen Murat Aksu ile birlikte Beşiktaş kongre üyelerine açıklamalarda bulunan Serdar Adalı, neler yapacaklarını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.