Hava Durumu

Sokak köpeği dehşet saçtı

Mardin'in Derik İlçesi'nde bugün akşam saatlerinde beyaz renkli bir sokak köpeği, önüne çıkan 21 kişiyi ısırdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sokak köpeği dehşet saçtı

Köpeğin kuduz olduğu yönündeki dedikodular, ilçe merkezinde paniğe neden oldu. Belediye ekipleri, kuduz şüphesiyle 21 kişiyi ısıran köpeği aramaya devam ediyor.  İlçe bugün karantinaya alındı

Derik İlçe merkezindeki Cevizpınar ve Bahçelievler Mahalleleri'nde dün akşam saat 17.00 sularında, bir sokak köpeği önüne çıkan herkesi ısırarak kayıplara karıştı.

İlk olarak Cevizpınar Mahallesi'nde 3 yaşındaki M.M.E.'yi ısırdı. Sokak köpeğinin küçük çocuğu ısırarak parçaladığı yönündeki söylentilerin yayılması, ilçe merkezinde paniğe yolaçtı. Sokak köpeği küçük çocuğun ardından toplam 21 kişiyi ısırdı.

Sokak köpeği tarafından ısırılan 21 kişi, Derik Devlet Hastanesi'ne gelerek gerekli pansumanları ve iğneleri yaptırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Derik Belediyesi ekipleri ortak çalışma başlatarak, ilçe merkezindeki sokak köpeklerini toplamaya başladı. Bu arada, bir sokak köpeğinin önüne çıkan herkesi ısırdığı yönünde cami minarelerinden yapılan anonslarla ilçedeki vatandaşlar uyarıldı.

Sokak köpeğinin kafasını ısırdığı 8 yaşındaki O.Ç. yaşanan olay nedeniyle çok korktuğunu belirterek, 'Arkadaşlarımla evimizin önünde oyun oynuyorduk. Beyaz büyük bir köpek geldi ve hepimizi yemeye çalıştı. Ben yere düştım, kalktım kaçmaya çalıştım ama köpek kafamı ısırdı. Çok korkmuştumö dedi.

S.T. adlı kadın ise, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinin önünde çocuklarıyla birlikte oturduğu sırada beyaz sokak köpeğin saldırısına uğradığını ifade ederek, 'Ne olduğunu anlamadım. Bir anda kolumu ısırdı, sanki koparmak istiyordu. Ne olduğunu şaşırmış bir vaziyette ve acılar içinde bağırarak yardım istedimö diye konuştu.

Bahçeden eve dönmeye çalışan D.P. ise yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

'Sebze bahçesinde ağaçların etrafını çapaladıktan sonra eve dönüyordum. Yolda aniden üzerime atlayan beyaz bir köpeğin saldırısına uğradım. Onu ellerimle tutmaya çalıştım. Ancak hem ağzı hem de ön ve arka ayaklarıyla elimi ve beni parçalamaya çalıştı. Sanki beni yemek istiyordu. Bu yaşıma geldim böyle bir köpek görmedim.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Özgür Bilek, köpeğin kuduz olup olmadığını bilmek için öncelikle köpeğin bulunması gerektiğini ifade ederek, vatandaşları ısıran sokak köpeğinin yakalanması amacıyla çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bu arada ilçede tedbir amaçlı yarın ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.