Hava Durumu

Şoke eden görüntülere ilişkin flaş gelişme!

Şanlıurfa'da, dananın kesim alanına tek ayağından iş makinesine asılı götürüldüğü anların yer aldığı video, sosyal medyada tepkiye neden oldu. Görüntülerin ardından üç kişiye idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2020 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şoke eden görüntülere ilişkin flaş gelişme!

Karaköprü ilçesine bağlı Şenevler Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın ilk günü dananın kesim alanına götürülmesinde iş makinesi kullanıldı. Arka ayağından iple iş makinesinin kepçesine bağlanan hayvan, havaya kaldırılarak metrelerce götürüldü. Daha sonra dana, kesim yeri olarak belirlenen pazar alanında kasap tarafından kesildi. Hayvanın iş makinesi ile götürülme görüntüleri ise paylaşıldığı sosyal medyada tepki topladı. Sosyal medya üzerinden yorum yapanlar, hayvana kesime götürürken eziyet edildiğini belirterek, sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

VALİ ERİN: ÜÇ KİŞİYE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Şanlıurfa'da, kurbanlık dananın, kesim alanına tek ayağından bağlandığı iş makinesi ile götürüldüğü görüntülerin sosyal medyada tepkilere neden olması üzerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, açıklma yaptı. Vali Erin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda, "01.08.2020 günü ilimizde meydana gelen ve basına yansıyan 'hayvana eziyet' konusuyla ilgili olarak, olaya karışan kepçe operatörü, kurban sahibi ve kasap yakalanmış, 5199 Sayılı (Hayvanları Koruma Kanunu) Kanun'a göre idari para cezası uygulanmış ve şahıslar hakkında ayrıca adli tahkikat başlatılmıştır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.