Hava Durumu

Somali'de, Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı!

Dışişleri Bakanlığı, Somali'de Türk firmasına ait bir şantiyeye araçla terör saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırının Türk askeri üssüne yaklaşık 15 kilometre mesafede olduğu belirtilirken saldırıda aralarında 2 Türk vatandaşının da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2021 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Somali'de, Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Somali'de bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının, yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye araçlı bir saldırgan tarafından intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırının Türk askeri üssüne yaklaşık 15 kilometre mesafede olduğu belirtilirken askeri üste ve personelde herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.

KAYIP SAYISI ARTTI

Bakan Koca kayıp sayısının arttığını twitter'dan açıkladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Somali'de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 vatandaşımızın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.