Hava Durumu

Son başvuru tarihi 15 Mayıs

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde, ileri teknoloji silah sistemleri, uçak ve otomotiv teknolojisi, mühimmat, tank ve obüs gibi araçların yürütülmesi dahil pek çok alanda görev üstlenen astsubaylar arasında yer almak isteyenler için, Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokuluna müracaat dönemi 15 Mayıs'ta sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son başvuru tarihi 15 Mayıs
Balıkesir'de 1987 yılında kurulan "Teknik Astsubay Hazırlama Okulu", 1988'de Ankara'daki "Elektronik Astsubay Hazırlama Okulu" ve 1997'de Çankırı'daki "Astsubay Hazırlama Okulu"nun taşınmasıyla "Çok Programlı Astsubay Hazırlama Okulu"na dönüştürüldü.

Bu tarihten itibaren, bando ve sağlık hariç, bütün sınıfları içeren astsubayların yetiştirilmesi için 3 yıllık çok programlı lise niteliğiyle eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren okul, 24 Nisan 2002'de kabul edilen Astsubay Meslek Yüksek Okulları Kanunu ile Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı adıyla, 30 Haziran 2003'te eğitim ve öğretime başladı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına 2003'ten bu yana astsubay yetiştiren bu okuldan mezun olanlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) önemli kademelerinde görev yapıyor. Astsubaylar, TSKbünyesinde ileri teknoloji silah sistemleri, uçak ve otomotiv teknolojisi, mühimmat, tank ve obüs gibi araçların yürütülmesinde, idari ve komuta kadrosunda yer alıyor. Muharebe, nişancılık, araç bakım, silah, haberleşme, mühimmat, bilgisayar, elektrik ve elektronik gibi alanlarda aldıkları modern eğitimle mezun olan astsubaylar, ülkenin dört bir yanına dağılıyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

Okulda öğrenci olabilmek için müracaatların 15 Mayıs tarihinde saat 17.00'ye kadar yapılması gerekiyor. Anadolu liseleri, fen liseleri, genel liseler, teknik eğitim veren meslek liselerinin başvuru kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olan öğrenciler ve Astsubay Meslek Yüksek Okuluna girmek isteyen adaylar, müracaatlarını "www.kkk.tsk.tr" veya "www.kho.edu.tr" web adresinden gerçekleştirebiliyor.

Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra ikinci aşamadaki mülakat ve seçme sınavlarına katılmaya hak kazanıyor. Okula, belirlenen fiziksel ölçütlerin yanı sıra Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) taban puanın üzerinde puan alan, en fazla 21 yaşındaki erkekler müracaat edebilecek.

Ön sağlık muayenesi, bedeni yeterlik sınavı (barfikste kol çekme, durarak uzun atlama, mekik,basketbol topu fırlatma, 400 metre koşu), mülakat, sağlık kurulu muayenesinden sonra yapılacak değerlendirmeye göre okula girmeye hak kazanan gençler, Atatürk, Vatan, millet sevgisi ve sorumluluk bilinciyle 21'inci yüzyıl şartlarında gerekli olan mesleki bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefleyen Astsubay Meslek Yüksekokulunda öğrenime başlayacak.

İşletme Yönetimi Programından mezun olanlar, piyade, istihbarat, temel bakım, ulaştırma, ikmal, mali ve personel ve kara havacılık ikmal sınıflarında, teknik programı bitirenler ise silah, araç, bina, tesis ve gereçlerin, bakım, onarım ve idamesini sağlayacak bilgi, beceri ve yeterliliğe sahip teknik branşlarda görev alacak.

Her öğrenci, hangi programda olursa olsun, muharebe, mekanik nişancılık, spor, İngilizce gibi eğitimleri mutlaka alıyor. Öğrencilere judo, voleybol, atletizm, atış, kick boks, tekvando, basketbol, futbol, güreş, halk oyunları, masa Tenisi, boks ve tenis dallarında spor eğitimi veriliyor. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.