Hava Durumu

Son fotoğrafı ortaya çıktı

Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ın 3 gün önce çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Gazetecilerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı heyetinin ulaştığı fotoğrafta Cüneyt Ünal'ın sağlıklı olduğu görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2012 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2012 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Son fotoğrafı ortaya çıktı

Suriye'de Esad ordusu tarafından gözaltına alınan Türk gazeteciler Cüneyt Ünal ve Bashar Fahmi Amin Kadumi'nin serbest bırakılması için girişimlerde bulunan İHH heyeti, Şam'daki temaslarını hızlandırdı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu İHH Yöneticisi İzzet Şahin ve Dilaver Kutluay'dan oluşan İHH heyeti yaklaşık 1 haftalık Şam temaslarının ardından kameraman Cüney Ünal'ın 3 gün önce çekilmiş fotoğrafına ulaştı. Fotoğrafta Cüneyt Ünal'ın sağlıklı olduğu görüldü.

İHH tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'de devam eden insani krizde birçok sivil hapsi tutulmaktadır. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu tutulan siviller arasında bölgeye haber yapmak amaçlı giden ve 21 Ağustos 2012 tarihinde tutulan Cüneyt Ünal ve Bashar Fahmi Amin Kadumi de bulunmaktadır. Yürütülen çaba insani diplomasi faaliyeti çerçevesinde haber alınamayan sivillerden haber almak ve nihayetinde başta kadın ve çocuklar olmak üzere serbest bırakılmalarını sağlamaktır.

Bu çabalar sonucunda Şam'da hapishanede tutulan kadın ve çocukların da içinde bulunduğu bir grup hapishanede ziyaret edilmiştir. Ayrıca gazeteci Cüneyt Ünal'a ulaşılmış ve görüntüler elde edilmiştir. Serbest bırakılması için çabalar devam etmektedir. Gazeteci Bashar Fahmi Amin Kadumi ile ilgili durumunun tespiti için çalışmalar devam etmektedir. Yürütülen insani diplomasi faaliyetlerinin bir bayram sevincine dönüşerek sonuçlanması dua ve temennisi ile kamuoyuna duyururuz" denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.