Hava Durumu

Sönmez Çimento'nun yıldızı parlıyor

Türkiye ekonomisinin önemli girişimcilerinden olan Sönmez Holding, Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde diğer ortakları Kutlucan Şirketler Grubu ve Türkün Holding ile Sönmez Çimento fabrika yatırımını hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Çimento'nun yıldızı parlıyor
Sönmez Holding, Kutlucan Şirketler Grubu ve Türkün Holding Şirketleri bugüne kadar farklı alanlarda yeni yatırımları hayata geçirip binlerce kişiye istihdam yarattı. Bu grupların ortak sinerjisi ile kurulan Sönmez Çimento, 2014 yılı ekim ayından itibaren dünya çimento pazarında yer almaya başladı ve daha da hızlanarak büyümeye devam ediyor. 

ÇEVRECİ FABRİKA

Aralık 2012’de yapımına başlanan dev yatırım, son teknoloji tozsuzlaştırma sistemleri ile Güncel Çevre Mevzuatı’na uygun olarak dizayn edildi. Alternatif yakıt ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı yanı sıra modern ve düşük emisyonlu üretim teknolojileri ile çevreci fabrika olma özelliğine sahip bu örnek tesis, 413 dönümlük sahası ve 230 çalışanıyla tüm dünyaya ülkemizin en fazla çimento ihraç eden kuruluşu olmayı hedefliyor.

Yeni limandan dünyaya açılacak

Serbest bölgeler içerisinde kurulmasına izin verilen Türkiye’deki ilk çimento fabrikası olan tesis, coğrafi konumu, global pazarlara erişimi ve denize en yakın çimento fabrikası olma avantajını kullanarak, yüksek ürün kalitesi ve hızlı çözüm sistemleri ile dünyanın her noktasındaki müşterilerine en iyi hizmeti sunuyor. Kuzey Afrika, Batı Afrika ve Güney Amerika başta olmak üzere tüm dünya pazarlarına girmeyi hedefleyen Sönmez Çimento, bu alanda rekabetçi avantajını daha da kuvvetlendirecek bir liman projesine de imza attı. 2016 yılının ortalarında tamamlanması beklenen liman projesiyle daha da güçlenecek olan Sönmez Çimento, satışlarının yüzde 85’ini ihraç ederek, ülkemizin 2023 ihracat hedeflerine büyük katkıda bulunacak.

CELAL SÖNMEZ: ‘Genç kadrolarla geleceği resmediyoruz’

Ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek adına Adana Yumurtalık Bölgesi’nde genç ve dinamik kadrolarla Sönmez Çimento’yu faaliyete soktuklarını belirten Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez şunları söyledi: “Sönmez Çimento, 2015 yılı içerisinde bulunduğu bölgede sağlam bir marka olarak, Türkiye çimento ihracatında önemli bir rol oynayacak. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç edecek tesisin ülkemizin 2023 hedeflerine olumlu katkıda bulunacağından hiç şüphem yok. Zira genç kadrolarla büyük hedeflere koşuyor, geleceği resmediyoruz. Sönmez Çimento hem bölge hem de ülke için hayırlı, uğurlu olsun. Bu güzel ülkeye yatırımlarımız sürecek.” 

\"\"

‘Önü açık tesis’​

Günde 5 bin tonun üzerinde üretim kapasitesine sahip Sönmez Çimento’nun henüz çok yeni bir kuruluş olmasına rağmen kısa zamanda çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cem Sönmez ise, “Tesisimizin hemen yanında bir de liman projesini hayata geçiriyoruz. Farklı türlerdeki geniş ve kaliteli ürün yelpazemizle öncelikle Kuzey ve Batı Afrika’ya gerçekleştirdiğimiz ihracatın kısa zamanda Amerika kıtasına ve hatta tüm dünyaya yayılacağına inanıyorum. Son derece önü açık bu tesis ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

\"\"

“TÜRKİYE’NİN 2015 ÇİMENTO İHRACATININ % 20’SİNİ KARŞILAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Global pazarların değişik tip çimento taleplerini karşılayacak teknoloji, bilgi birikimi ve insan kaynaklarına sahip olması ile rakiplerinden bir adım öne çıkan Sönmez Çimento’nun CEO’su Levent Topaç, “2014 yılının ekim ayından bugüne kadar Mısır, Arjantin, Brezilya, Gana, Libya, Kongo, Kamerun, Kolombiya, Moritanya ve Togo’nun da aralarında olduğu pek çok ülkeye klinker ve çimento ihraç ettik. Tesisimizin konumu itibariyle yanı başımızda bulunan Suriye bölgesine de her geçen gün ihracatımızı biraz daha artırıyoruz” dedi. ‘İlerleyen dönemlerde dünyanın farklı lokasyonlarında terminal yatırımı planladıklarını ve böylece dünyada çimento sektöründe önemli bir rol almak istediklerini’ belirten Levent Topaç, yıllık 1.7 milyon ton klinker, 2 milyon ton çimento üretmeyi ve Türkiye 2015 çimento ihracatının % 20’sini karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

\"\"
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.