Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu!

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, seçim dönemi verilen tüm sözlerin tutulacağını söyledi. Işık, 2020 yılında Gürsu'da tamamlanan 10 projenin hizmete gireceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu!

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu bu hafta Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık oldu. Son bir yıldaki icraatlarını değerlendiren gelecek projelerini anlatan Işık, "Gürsu çok hızlı büyüyor. Bununla beraber sorunları da çok hızlı büyüyor. Hedefimiz sağlıkta, eğitimde, soysal hizmetlerde, altyapıda Gürsu'nun gelecek 20-30 yılını planlamak" dedi. Bursa'nın en verimli arazilerine sahip olduklarını ve görev yaptığı 5 yıl içerisinde hiçbir tarım alanını imara açmadığını anlatan Işık, ovayı korumak için kaçak yapılaşmayla da mücadele ettiklerini vurguladı. Dışkaya'da, Ericek'te yeni yerleşim alanları oluşturulabileceğini, buralarda verimli topraklar bulunmadığını aktaran Işık, "Ama İğdir bölge-mizde rüzgar almayan bir alan var. Son yıllarda burada arttı. Bu seralar gelecekte Antalya'ya rakip olacak. Amacımız, bu bölgede sera ürünlerini geliştirerek hem Türkiye içerisindeki ihtiyaca cevap verebilmek hem de buradan dünyaya ihracat yapabilmek. Biliyorsunuz biz bu topraklardan dünyaya armut ihracatı yapıyoruz. 32-33 tane soğuk hava depomuz var. Bursa ovasında ürettiğimiz meyvelerin yüzde 40'ını iç piyasada tüketiyoruz, yüzde 60'ını da yurtdışına ihraç ederek ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunuyoruz" diye konuştu.

'SÖZLERİMİZİ TUTACAĞIZ'

Gürsu Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi'nden istedikleri yatırımları aldıklarının altını çizen Işık, "Şu anda Büyükşehir'in Gürsu'ya 9 milyonluk bir yatırımı var. Kapalı pazar ve otoparkın yapımını bitiriyorlar. Bu bittikten sonra da Gürsu için bence en büyük projelerden biri olan Gürsu Meydanı'nda olan hem altta otopark hem de kent meydanı yapacağımız alan. Bunun da Büyükşehir Belediye Başkanımız sözünü verdi. Bu seçim vaatlerimizde de var. Biz de meydandaki sorunlu alanları çöz- meye çalışıyoruz.
Geçtiğimiz dönem Gürsu Meydanı'nda bin metrekare yer kamulaştırdık. Şimdi birkaç yer kaldı onlar da kamulaştıktan sonra yine Büyükşehiri- mizin desteği ile altı katlı otopark üstü kent meydanı olmak şartı ile yapılmış bir hizmet olacak. Hızlı büyüyen bir ilçenin eksiklikleri bitmez. Ama bizim şu andaki hayalimiz seçim beyan namemizde vatandaşa verdiğimiz sözler var ve bunlar bizim için çok önemli. Bir söz veriyorsunuz. Hayalimiz bu sözleri yerine getirmek ve bunların hepsini bitirmek" dedi.

10 PROJE HİZMETE AÇILACAK

Devam eden projelerinden de bahseden Işık, bu ay sonu ya da nisan ayı ortasında birinci yıla özel toplu açılış yapmayı planladıklarını söyleyerek Işık, "Ortalama 10'a yakın projemizin 2020 içerisinde açılışını yapacağız. 5 projemizin de temel atma törenini yapacağız. Bunlar tamamen Gürsulu vatandaşlarımızın istek ve taleplerine göre oluşturduğumuz projeler" dedi. Gençlik Merkezi'nin yüzde 95'inin tamamlandığını, çevre düzenlemesini yaptıklarını kaydetti. "Yine aynı bölgede Celal Bey Parkımız var. İlçe halkı ile yaptığımız anket çalışmasına göre parkta revize çalışması yaptık. Vatandaşımızın ilk 7 isteğini parkın içinde oluşturuyoruz. 2-3 ay içerisinde hizmete açacağız" açıklamasını yaptı.

YENİDOĞAN'DA DÖNÜŞÜM

Depremle ilgili ekiplerini kurduklarını, halkı bilinçlendirmek için de eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Işık, "Konutla alakalı yeni arsa üretmekle ilgili sıkıntımız olduğu için 1999'dan önce yapılan binaların bir çoğu yerinde dönüşümle sağlıklı binalara dönüştü. Yenidoğan bölgesinde bizim OSB ile beraber yaptığımız bir proje var. Büyükşehir Belediyemiz de projenin içerisinde. Onu bitirebilirsek hem Yenidoğan'da kentsel dönüşüme domino etkisi yaratacak. Yenidoğan'ı da sağlıklı yaşama katmış olacağız. Hem de Gürsu'nun girişindeki çirkin yapılaşmaları tamamen kaldırıp bir modern şehrin görüntüsünü oraya katmış olacağız" diye konuştu. Dışkaya ve Ericek bölgesinin de tamamen konuta elve- rişli bir bölge olduğuna dikkat çeken Işık, "İnşallah bir taraftan müteahhit bir taraftan TOKİ orayı büyüterek devam ederse bir uydu kent olabilir. Onların bir kısa yol talepleri var. O kısa yol da gerçekleşirse şehir merkezine 10 dakikada ineceksiniz ki o kadar temiz hava için değer bence" ifadelerini kullandı.

HOBBİT EVLER YAPILACAK

Yine aynı bölgede Sağlık Bakanlığı'nın bin metrekare alan içerisinde Sağlıklı Yaşam Merkezi yapacağını dile getiren Işık, "Bu projenin arsası belediyemize ait. Projesini de biz çizdirdik. Çünkü bize göre kıymetli ve şehrin göbeğinde bir arsa. Gürsu'nun geçmişi ile özdeşleşecek bir mimarisi olacak. Burayı da toplu açılışla hizmete sunacağız" dedi. Aynı bölgede STEAM (kodlama) Atölyesi de açacaklarını belirten Işık, çocukların bu atölyede robotik kodlama ve yazılım öğreneceğini ifade etti. Bu atölyenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Işık, Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV) işbirliğinde hayata geçirilen atölye ile gelecekte katma değeri yüksek projelere imza atacaklarını söyledi.

Yeni köylü pazarının da açılışı yapılacak 10 projenin içinde hizmete gireceğini aktaran Işık, Büyükşehir Belediyesi'nin Yenidoğan'da yaptığı kapalı pazaryeri ve kapalı otoparkın da yüzde 90'ının bittiğini ve bu yıl içerisinde hizmete açılacağını kaydetti. Önemli projelerden Adrenalin Park'ın da ilçeye büyük değer kattığına işaret eden Işık, "Şimdi orada taştan hobbit evler yapıyoruz. 100 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği kafeteryalar, yemek salonları olacak. Nisan sonu mayıs başında hizmete açarak hem Gürsu halkına hem de Bursa'ya armağan edeceğiz.

GELENEKSEL GÜRSU EVLERİ

Geleneksel Gürsu Evleri'nin de ilçeye kazandırılacağını anlatan Işık, projeyi şöyle anlattı: "Bizden sonraki nesiller de 1900'lü yıllardaki evleri görsünler, ataları, dedeleri nerede yaşamış, nerden gelmiş bilsinler istedik. 2 sokakla ilgili projemiz var. Bir kısmını biz kendi gücümüzle kamulaştırmaya başladık. Bir kısmını tabii kültürel vakıflar var bununla birlikte dernekler var ve bu konuya ciddi anlamda destek veren kurumlar var. Bunların hepsini biz şuanda işler hale geçirdik. Birer tane bile kamulaştırmış olsalar bizim o sokağı istediğimiz şekilde projelendirmiş olacağız. Sokağın projelenmesi ile ilgili bir hibe proje desteği aldık. Belediyemizin bütçesinden para çıkmadan projelendirilmesini yaptık. Bulabileceğimiz hibelerle de inşallah o 2 sokağı tarih ve kültürümüzü yaşatacak sokak haline getireceğiz. Çok maliyetli bir proje ama hedef projelerimizin içinde."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.