Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan oldu

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önünü açan referandumu iptal etmesi halinde parlamenter sisteme dönülebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan oldu

Her hafta AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan oldu. Sönmez Medya ekibinin sorularını yanıtlayan Erozan, iç ve dış siyasete dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin dış siyasette en sıcak gündem Amerika, Rusya, Suriye ve Libya politikalarını eleştiren Erozan, Suriye'de Esad'sız bir çözümün düşünülemeyeceğini vurguladı. Ankara'nın da bunun farkında olduğunu ancak hükümetin önce tabanını yumuşatması gerektiğini ifade eden Erozan, "Esad'la ilgili çok sert söylemler dile getirildi. Dünyada, PKK ve PYD'ye terör örgütüdür diyen tek kişi Esad'dı zamanında. Türkiye bu desteği kaybetti. Yanlış tarafta yer aldı. Bunu düzeltmek için şimdi girişimde bulunulmalı ve Esad'sız Suriye sorununun çözüme kavuşmayacağı kabul edilmeli" dedi.

ALMANYA MODELİ

Mültecilerin Türkiye için ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Erozan, "Sadece Suriyeliler değil şimdi bir de Libya'dan gelmesi beklenen sığınmacılar konuşuluyor. Libya'yla vize anlaşması esnetildi. Bu niye yapıldı? İhtiyaç duyan daha kolay gelsin diye. Bu konuyla ilgili yapılabilecek birkaç şey var. Almanya modeli mesela. Almanlar ne yaptı? "Suriyelilerin bize maliyeti bu kadar. Biz de bu maliyeti onlara vererek döndüklerinde bir yaşam kurmalarını sağlayarak, gidişi teşvik edelim" dediler. Ve dönüşler başladı. Biz de belki bunu düşünmeliyiz. Tabii Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik gerçekler buna izin verir mi bilemiyorum. Ama en makul çözüm bu gibi görünüyor" diye konuştu.

AYM'Yİ İŞARET ETTİ

Millet İttifakı'nın seçim dönemi için geçerli olduğunu, şimdi dayanışma, yol arkadaşlığı denebilecek bir modele geçtiklerini dile getiren Erozan, sözlerine şöyle devam etti: "İttifak bir takvim çerçevesinde belirli bir amaca erişmek için yapılmıştı. Biz CHP ile ideolojik anlamda aynı tabanda değiliz. Hedefimiz güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem. Bu yolda bizim gibi düşünenlerle birlikte hareket edeceğiz. Parlamenter sisteme geçebilmek için Anayasa'yı değiştirmek lazım ama Meclis'te 400 oyumuz yok. 360 oy olsa referandum yoluyla değiştirilebilir ama o da yok. Ancak Anayasa Mahkemesi referandumu iptal ederse parlamenter sisteme tekrar dönebiliriz. Bu seçenek yedek lastik olarak duruyor bir yerlerde."

BEYİN GÖÇÜ ÖNLENMELİ

Bursa'nın AK Parti'nin kalan son kalesi olduğunu ve gerekli desteği vermesi gerektiğini anlatan Erozan, "Gemlik'te otomobil fabrikası kurulması tesadüf değil. Ama Bursa'nın ve Türkiye'nin en önemli sorunu yatırım yok. Bize anlatılan ekonomik başarı öyküsü gerçeklerle uyuşmuyor. Yine, sanayi ve altyapı kapasitesi var ama Türkiye'de eğitim kalmadı. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak beyinler yurtdışına gidiyor. Geçen sene Bursa 26 bin beyin ihraç etti. Bu insanlar bizim geleceğimiz. Para, teknoloji her zaman bulunuyor ama nitelikli insan kaynağı kolay yetişmiyor" diye konuştu.

'GÖLGE HÜKÜMET KURDUK'

Bu ayın 19'unda delege seçimlerinin, ardından ilçe seçimlerinin yapılacağını açıklayan Erozan, nisan ayının ilk yarısında da il başkanlığı seçimlerinin yapılacağını kaydetti. Erozan, seçim sonunda sonuç ne olursa olsun bütün teşkilatının seçilen kişinin arkasında durması gerektiğini vurguladı. Halkın partisi olduklarını belirten Erozan, "Çağın önünde bir modeldeyiz. Biz bir gölge hükümet kurduk. 'İktidar olduğunuzda sizin bu ülkeyi yönetme yeteneğiniz var mı? Kadrolarınız, ekibiniz var mı? Biz size nasıl emanet edeceğiz bu ülkeyi?' diyeceklere karşı bizi geleceğe taşıyacak bir model gölge hükümet. Bu konuda Bursa çok şanslı. İki tane başkan yardımcısı var. Bu modelin bütün illerde ve ilçelerde uçları var. Kararlarımızı istişare ile alıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.