Hava Durumu

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem oldu

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem oldu. Yeni projelerini Sönmez Medya ekibi ile paylaşan Erdem, Nilüferlileri gülümsetmeye devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2019 08:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2019 08:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem oldu

AS TV'de yayınlanan 'Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer'in kanayan yarası kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

En büyük kentsel dönüşüm mağdurunun Nilüfer ve Nilüferliler olduğunu vurgulayan Erdem, "Ne Osmangazi'de, ne Yıldırım'da ne de diğer ilçelerde bu denli yoğun bir kentsel dönüşüm yaşanmadı. Çünkü bu bölgede rant daha yüksek. Kentsel dönüşümün Nilüfer'e ne kadar zarar verdiğini, yükselen binalardan görebiliyorsunuz" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanlış başladığını, 0.50 emsal artışının ayrıcalıklı imar planlarını getirdiğini anlatan Erdem, "CHP ve Nilüfer Belediyesi olarak bu uygulamaya karşı çıktık. Bunun yönetmeliğe uymadığı konusunda uyarılarımızı yaptık. Bu durumun ileride yasal olarak insanları zor durumda bırakacağını söyledik. Nitekim de öyle oldu" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Belediye Başkanı olmasıyla birlikte konuya iyi niyetli bir yaklaşım getirdiğini söyleyen Erdem, "Şu an Büyükşehir Belediyesi'nde alınan kararlara hem mağduriyetlerin giderilmesi hem de daha yasal bir ortam oluşturulması için onay veriyoruz" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Engellilere yönelik 'Bizim Ev' projesinden de bahseden Erdem, "Ekonomik krizden dolayı tamamlayamadık. Önümüzdeki yıl bir kısmını tamamlayarak devam edeceğiz. Görme engelliden fiziksel engellilere kadar bütün engellilere yönelik eğitimler verilecek.
Belki de Türkiye'deki ilk modellerden biri tanesi olacak" dedi. Çocuklarla birlikte hazırlanan 'Çocuk Sokağı' projesinin de kısa bir süre içinde hayata geçeceğini anlatan Erdem, Nilüfer'in en önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanlarına yönelik de doğal yaşam alanı oluşturacaklarını açıkladı. Bu proje ile ilgili Hasanağa'da bulunan makilik bir alanı Orman Bölge Müdürlüğü'nden istediklerini belirten Erdem, "Projeleri gönderdik, onay için bekliyoruz" dedi.

YENİ PROJELER HAZIR

Yeni projelerini de anlatan Erdem, Kültür Mahallesi'ne bir kültür evi yapmak istediklerini söyledi. Gölyazı'nın turizm açısından önemini vurgulayan Erdem, köprünün her iki yakasıyla ilgili bir düzenleme projesi hazırladıklarını kaydetti. Ayvalı Deresi ile ilgili de bir çalışmaları olduğunu ifade eden Erdem, "Bu Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapılması gereken bir çalışma. Karşılıklı yapacağımız projelerle beraber o alanın uygun bir rekreasyon alanı haline gelmesini sağlayabiliriz" dedi. İhsaniye Mahallesi'nde, vergi dairelerinin hemen yanında bulunan ve şu an açık otopark olarak kullanılan alanı kültür merkezi yapmak için Milli Emlak'tan tahsisini istediklerini belirten Erdem, "Ama satacaklarını söyleyerek talebimize olumlu cevap vermediler. Bu alan zaten kültür alanı. Ticari bir işletme açamazsınız" diyerek kararı eleştirdi.

SPOR KENTi OLACAK

Nilüfer'in sporcu kimliği ile de ön plana çıkması için çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Erdem, İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda müsabaka yapılabileceği ile ilgili Futbol Federasyonu'ndan karar aldıklarını kaydetti. Statta sadece birinci lig karşılaşmalarının yapılamadığını belirten Erdem, "Bu alanda sporcuların konaklayacağı bir de otelimiz var. Futbol Federasyonu, 2. ve 3. ligdeki takımların antrenmanları, konaklamaları ve kampla ilgili bizimle bir çalışma yapmak istedi. Bakım ve onarımlarını karşılamaları koşuluyla biz de olumlu baktık" dedi.

'YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ'

Tüm projelerinin hazır olduğunu ancak hayata geçirme noktasında her belediye gibi kaynak sıkıntısı yaşadıklarının altını çizen Erdem, şöyle konuştu: "Bir yerel yönetimler reformu hazırlanıyor. Yerel yönetimleri güçlendirecek bazı adımların atılması lazım. Şu anda maalesef bütün belediyeler borç batağı içerisindeler. Şükür ki bizim ödenebilir borçlarımız var. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmışız senelerdir. Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey'e bu konuda teşekkür ediyorum. Biz de bu mirası en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden geldiği kadar çaba sarf edeceğiz. Projelerimiz çok yeter ki kaynağımız olsun. Biz de Nilüferlileri gülümset-meye devam edelim"

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM

Bursa'nın en büyük sorunları arasında ulaşımın birinci sırada yer aldığını vurgulayan Erdem, raylı sistemlerin daha yoğun kullanılmasına olanak sağlanması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, ulaşım master planının sunumunda Nilüfer'in 2035 yılındaki projeksiyonunu 975 bin nüfus olarak öngördüğüne işaret eden Erdem, "Projeksiyona baktığınızda Osmangazi ve Yıldırım'ın nüfusu azalıyor, bugün 441 bin olan Nilüfer'in nüfusu ise 975 bine çıkıyor. Bu büyümeye karşı mutlaka önlem almak, yeni alternatif alanlar yaratmak, nüfus yoğunluğunu yaymak, yeni yerleşim yerleri açarken ulaşımı da beraberinde sağlamak gerekiyor" diye konuştu.

'YENİ SAHNELERE İHTİYACIMIZ VAR'

Kültür sanat çalışmalarını da geliştire-rek devam ettireceklerini söyleyen Erdem, şu açıklamalarda bulundu: "Tiyatro festivalimizi yıla yayacağız. Caz festivali, gençlik festivalleri bu yıl da devam edecek. Sahnelerimiz yetmiyor, yeni sahnelere ihtiyacımız var. Uludağ Üniversitesi'ne ait olan Fethiye Kültür Merkezi kullanılmıyor şu an, kötü bir durumda. Sayın Rektör'ü ziyaret ettiğimizde burayı Bursalılara yeniden kazandırmak istediğimizi söyledik. Akustiğini, her şeyini düzenleyerek güzel bir salon haline getirebiliriz. Müjdat Gezen Kültür Merkezi'nde de Bursa Barosu ile ilgili ortak bir çalışmamız olacak. İbrahim Yazıcı Stadı'nın üstünde bir yerimiz var. Yap-işlet- devret modeliyle yapacağız. Yaklaşık bin kişilik bir salonu ha-yata geçirmeye çalışacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.