Hava Durumu

Şortlu kıza saldıran zanlı tutuklandı

'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, akşam saatlerinde tutuklandı. Tutuklama gerekçesi, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" , "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "hakaret" ve "kasten yaralama".

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şortlu kıza saldıran zanlı tutuklandı

Şort giydiği için minibüsün içinde saldırdığı Asena Melisa Sağlam'ın şikayeti üzerine başka suçtan tutuklu olduğu cezaevinden Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Ercan Kızılateş adliye koridorunda yürürken "Darp iddialarını kabul etmiyorum. Görüntülerde çok açık darp etme olayı yok. Ben de davanın içindeyim. Şahsıma küfür etti. O da bana saldırdı. Kameraları görmüyor musunuz. Ben de ondan şikayetçiyim. Kendini bilen kadına her zaman saygım sonsuz" dedi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve"Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

TUTUKLANDI

Atılı suçların basit yaralama kapsamında kalma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine karar verilerek sevk edildiği suçlar yönünden serbest bırakılmıştı, Ercan Kızılateş tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Asena Melisa Sağlam'a saldırıda bulunan Ercan Kızılateş'in tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Mağdure A.M.S., 14.06.2017 tarihinde yolcu olarak bulunduğu minibüste şüpheli E.K. nin hakaret ve tacizine maruz kalması nedeniyle, E.K., başka suçtan hükümlü bulunduğu Silivri Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan soruşturma savcısının talebiyle ifadesi alınmak üzere 22.06.2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilmiş, ifadesi alındıktan sonra, 'inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' , 'hakaret' , 'kasten yaralama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunu işlediği iddiası ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmıştır. Görevli soruşturma savcısı tarafından karara itiraz edilmiş ve şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır. Talebi inceleyen bir üst mahkeme tarafından şüpheli E.K. hakkında aynı suçlardan tutuklanmasına karar verilmiştir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.