Hava Durumu

Şoygu: Rusya, Ermenistan'la askeri işbirliğini güçlendirecek

Ermeni mevkidaşıyla bir araya gelen Rusya Savunma Bakanlığı Sergey Şoygu, Moskova'nın Erivan'la askeri işbirliğini güçlendireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şoygu: Rusya, Ermenistan'la askeri işbirliğini güçlendirecek

Şoygu ve Ermenistan Savunma Bakanı Vagarşak Arutyunyan, ikili işbirliğiyle ilgili konuları, Dağlık Karabağ'daki durumu ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamındaki işbirliğini görüşmek üzere Moskova'da bir araya geldi.

Görüşmenin başında konuşan Şoygu, Rusya ve Ermenistan'ın hem ikili işbirliğini hem de başta KGAÖ olmak üzere uluslararası yapılar kapsamındaki işbirliğini güçlendirmekte olduğunu belirterek "İki ülke arasında Ortak Askeri Grup kurulmasıyla ve Kafkasya Kolektif Güvenlik Bölgesi'nde Ortak Bölgesel Füze Savunma Sistemi kurulmasıyla ilgili anlaşma başarıyla uygulanıyor" dedi.

Şoygu, bölgesel güvenliğin sağlanmasında önemli bir faktör olarak gördükleri Ermenistan'daki 102. Rus askeri üssünün yüksek düzeyli işbirliğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Şoygu, Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücünün faaliyetleri bağlamında bölgesel güvenlik konularını ve bölgedeki acil sorunları ele alacaklarını kaydetti.

Arutyunyan'ı ve Ermeni temsilcileri hazirandaki 9. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı ile ağustos ve eylül aylarındaki Uluslararası Ordu Oyunları'na ve 'Armiya-2021' Uluslararası Askeri Forumu'na davet eden Şoygu, mevkidaşını ve tüm Ermenistan halkını bugün kutlanan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.