Hava Durumu

Soylu ve Pakdemirli, Bursa İznik ve Orhangazi'deki sel bölgelerinde incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Soylu ve Pakdemirli, Bursa İznik ve Orhangazi'deki sel bölgelerinde incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa Valisi Yakup Canbolat, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Orhangazi ilçesine bağlı Yenisölöz Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen bakanlar, yaşanan her sorun ile ilgili olarak devletin her zaman yanlarında olduğu mesajını verdi.

Orhangazi'ye bağlı Yenisölöz'de yaşanan sel felaketi sonrasında Bursa'daki diğer bölgelerde yaşanan afet yerlerinde incelemede bulunmak üzere Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yenisölöz Mahallesi'ni ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi Yenisölöz'de Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Bekir Aydın karşıladı. Mahalle muhtarı Halil Bayram ve mahalleli ile görüşen bakanlar, Yenisölöz'de yaşanan afette ortaya çıkan zararın devlet tarafından mutlaka karşılanacağını belirterek, "Alt yapı ve üst yapıdaki tüm hasarlar giderilecek, bizler de bu çalışmaların takipçisi olacağız mesajı verdi. Süleyman Soylu, yaşanan felaketin büyüklüğüne de işaret ederek, "Valimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyemiz ve kaymakamlığımız burada zarar gören her vatandaşımıza gerekli desteği sağlayacak. Yaralar en kısa sürede sarılacak" dedi.

Yenisölöz Mahalle muhtarı Halil Bayram ise bakanlar Soylu ve Pakdemirli'ye teşekkür ederek, büyük bir felaket yaşadıklarını ve devleti yanlarında her an hissettiklerini belirterek, bakanlara ve diğer misafirlere teşekkür etti. Bakan Süleyman Soylu ve Pakdemirli ayrıca mahallenin yaşadığı diğer sorunların çözümü için de ilgili kurumlara talimat verdi.

Bursa'da sel felaketinin ardından bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; İznik ilçesinde arazileri zarar gören zeytin üreticilerini ziyaret etti.

Bursa'da dün gece yaşanan sel felaketinin yaraları sarılıyor. Kestel ilçesine bağlı Dudaklı ve Kayacık Mahallelerinde 5 kişinin hayatını kaybettiği, kayıp olan bir kişinin de halen arandığı sel felaketinin ardından sabah erken saatlerde Bursa'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgedeki incelemelerini sürdürüyor. Öğle saatlerinde kayıpların yaşandığı her iki mahallede inceleme yapıp hayatlarını kaybeden kişilerin aile yakınlarıyla görüşen bakanlar öğleden sonra ise selin etkili olduğu diğer bölgeler İznik ilçesine bağlı Müşküle Mahallesi ile Orhangazi ilçesinin Sölöz Mahallelerini ziyaret etti.

Müşküle Mahallesindeki zeytin tarlalarını da inceleyen bakanlar üreticilere devletin büyük olduğunu en kısa sürede yaraların sarılacağını ifade ettiler. Soylu ve Pakdemirli Müşküle'nin ardından Sölöz'e giderek burada da incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.