Hava Durumu

Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu!

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıktı. Adreslerde arama yapılıyor. Sözcü gazetesi avukatları ise kendilerine iletilen gözaltı kararı olmadığını söyledi. Gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un gözaltına alındığı bildiriliyor. 4 isme "FETÖ üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek" suçlaması yöneltildiği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

AA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

AA savcılığın soruşturmayı, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın evinde aramanın devam ettiği öğrenildi. Evde bir iPad'e el konduğu belirtiliyor.

SÖZCÜ GAZETESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz ise yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

MEDİHA OLGUN GÖZALTINA ALINDI

Yılmaz aramalarda Burak Akbay'ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu'nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi. Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

BASIN KONSEYİ: 'ANLAMIŞ DEĞİLİZ'

Basın Konseyi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: 19 Mayısın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsun'da, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayısın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"

İZMİR'DE SÖZCÜ MUHABİRİ GÖZALTINDA

İzmir'de de muhabir Gökmen Ulu da akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.