Hava Durumu

Sözcü Kalın: IMF'li yıllar geride kalmıştır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var." diyen Kalın, "Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır. Bu operasyonlarında nereden yapıldığını biliyor, görüyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2019 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sözcü Kalın: IMF'li yıllar geride kalmıştır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var. Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Kalın açıklamasında, " Türkiye'nin seçimlerden sonra IMF'ye gideceği yönünde rivaletler var. Kimse bu rivayetlere itibar etmesin. Bunlar algı operasyonlarıdır. Bu operasyonlarında nereden yapıldığını biliyor, görüyoruz. Türkiye'nin IMF ile hiçbir şekilde ilişkisi, yeni bir süreci söz konusu değildir. Türkiye için IMF geride kalmıştır." dedi.

TAKTİKLERİN KİMSEYE FAYDASI OLMAYACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Münbiç yol haritasının çoktan hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacaktır." dedi. Kalın'ın açıklamalarında satır başları şöyle:

GÜVENLİ BÖLGE KONUSU

- Münbiç ve Fırat'ın doğusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye'de olması. Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsade etmeyeceğiz.

- Güvenli bölgeyle ilgili müzakereler devam ediyor, terör örgütlerinin tampon bölgesi olmayacaktır. Trump'ın 20 mil olarak açıkladığı yer Suriyelileri korumayı hedeflemektedir.

- Münbiç yol haritasının hayata geçmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz, haritanın çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi, oyalama taktiklerinin kimseye faydası olmayacaktır.

- KOBİ'lere desteklerimiz devam edecek.

- Ocak ayı itibarıyla ticaret hacmimiz yüzde 6,3'lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor.

DIŞ BORÇLANMA İDDİALARI

- Bu tip rivayetlere itibar edilmesin, bunlar algı operasyonlarıdır. Türkiye için IMF yılları geride kaldı.

- Kim tarafından gelirse gelsin özellikle Doğu Akdeniz'de bir oldubittiye Türkiye'nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir.

ÇİPRAS'IN TÜRKİYE ZİYARETİ

Yaklaşımlarının pozitif ve iyi niyetli olduğunu göstermektedir. Yarınki görüşmelerin bu çerçevede gerçekleşeceğine inanıyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK

- Şu ana kadar 635 bine yakın kişi başvurdu. Farklı askerlik türlerine ilişkin Milli Savunma Bakanlığımızın bir çalışması var. Dört temel prensip belirlendi, kısa sürede tamamlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.