Hava Durumu

Tarihi anlar! SpaceX'in ilk insanlı uzay mekiği fırlatıldı...

Uzay yolculuğu açısından tarihi bir an. Elon Musk'un SpaceX şirketinin 2 Amerikalı astronotu uluslararası uzay istasyonuna taşıyacak olan roketi fırlatıldı. İlk kez bir özel şirket, uzaya astronot gönderiyor. Astrontları taşıyacak olan SpaceX'in Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatıldı. SpaceX'in, NASA ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi gerçekleşti. Fırlatmadan sonra astronotları taşıyan kapsül roketler Kennedy Hava Üssü'ne başarılı bir şekilde indi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2020 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tarihi anlar! SpaceX'in ilk insanlı uzay mekiği fırlatıldı...

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ortaklığıyla dünya yörüngesine göndereceği ilk insanlı uzay mekiği denemesi Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

19 SAAT SÜRMESİ BEKLENİYOR

NASA'nın deneyimli astronotları 49 yaşındaki Robert Behnken ve 53 yaşındaki Douglas Hurley, Dragon kapsülüyle uluslararası uzay istasyonuna seyahatlerinin 19 saat sürmesi bekleniyor.

9 YIL ARADAN SONRA BİR İLK

Uçuş planlandığı gibi başarılı olursa 9 yıl aradan sonra ilk kez ABD topraklarından uzaya astronot gönderilmiş olacak.

NASA Temmuz 2011'de uzaya astronot göndermeyi durdurmuştu. Bu tarihten sonra astronotları uzaya Rus Soyuz kapsülleri taşmaya başlamıştı.

SPACEX, MALİYETİ AZALTMAYI HEDEFLİYOR

SpaceX firması, maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Firmanın Falcon 9 roketleri yeniden kullanılabilir olmasıyla da maliyetleri büyük oranda düşürüyor. 2002'de kurulan SpaceX şirketi, 2012'den beri uzaya kargo taşıyor.

TRUMP VE PENCE DE İZLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Florida'daki Kennedy Uzay Üssü'nden uzay mekiğinin fırlatışını izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.