Hava Durumu

SpaceX, sivil görevin yeni mürettebat üyesini duyurdu

Uzay denince akla ilk gelen firmalardan olan SpaceX yeni bir sivil uzay görevine hazırlanıyor. Inspiration4 adındaki görevin en önemli özelliği ekibin tamamen sivil kişilerden oluşmasıdır. Görev alçak Dünya yörüngesine yönelik planlı bir SpaceX Crew Dragon uçuşudur.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
SpaceX, sivil görevin yeni mürettebat üyesini duyurdu

SpaceX bugün, St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesinde bir doktor asistanı olan Hayley Arceneaux'nun ilk sivil uzay gezisine katılacağını duyurdu.

İkinci mürettebat üyesi umudu temsil edecek

Kanseri yenen Hayley Arceneaux, uzayda protez vücut parçası olan ilk kişi olacak. Misyonun basın açıklamasına göre, mürettebat üyeleri "liderlik, umut, cömertlik ve refahın misyonu özelliklerine" göre seçiliyor. SpaceX, Arceneaux'nun umudu temsil edeceğini söyledi.

10 yaşında kemik kanseri teşhisi kondu, tedavisinin bir parçası olarak sol bacağındaki kemiklerin bir kısmı titanyumla değiştirildi. Şu anda lenfoma ve lösemi tedavisi gören çocuklarla çalıştığı St. Jude'da tedavi gördü. Yaklaşan görevde Arceneaux bir ilki başaracak. Görev 2021'in sonları için planlanıyor ve her şey planlandığı gibi giderse, 29 yaşındaki Arceneaux, uzaya giden en genç Amerikalı da olabilir.

Mürettebat üyeleri için seçim süreci, St. Jude için, insanların üçüncü üye olma şansı için St. Jude'a bağışta bulunabilecekleri bir çekilişle para toplama yoluyla seçilecek. Dördüncü mürettebat üyesi, misyonu finanse eden ve yöneten milyarder Jared Isaacman'ın sponsor olduğu bir yarışmanın galibi olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.