Hava Durumu

Spor federasyonlarından 15 Temmuz mesajı

Spor federasyonları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2021 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2021 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spor federasyonlarından 15 Temmuz mesajı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 5 yıl önce 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Halkımız, Cumhurbaşkanımız, parlamentomuz, hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. 15 Temmuz'da yaşadığımız çok uluslu darbe ve işgal girişimine, bu ülkenin asil evlatları canlarını vererek engel oldu. Tarihte tanık olduğumuz en alçak ihanet şebekesi FETÖ üzerinden servis edilen hain plan, milletimizin kenetlenmesiyle ters yüz edildi. Ülkemizin Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde hızla büyümesi dış ülkeleri hep rahatsız etti. Ülkemizin içerisine sızan hain FETÖ şebekesini maşa olarak kullanan düşmanlarımız 15 Temmuz'da düğmeye bastı. Ancak halkımız o düğmeye basan parmakları teker teker kırdı. Bu ülke, aslında bir istiklal savaşı olan 15 Temmuz direnişinde kurtuluş savaşı ruhunun ölmediğini, Türk halkının özgürlüğüne dokunulduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Türk olmaktan ne kadar gurur duysak az. Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğumuz için ne kadar sevinsek az. O gece yediden yetmişe tankların üzerlerine koşan, uçaklara kafa tutan bu kahraman ulusumuza ne kadar teşekkür etsek az. Bizler 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Sezer Huysuz: "15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Türkiye Judo Federasyonundan yapılan açıklamada "15 Temmuz, Demokrasi ve Birlik Günü'nü unutmayacağız. Vatan hainlerinin milli iradeyi hiçe sayarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaptıkları darbe girişiminde şehit olan 249 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı diliyor, demokrasi ve birlik gününü her daim anacağımızı haykırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da "15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden satılmış hainlerin karşısında büyük mücadele eden ve bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." mesajını paylaştı.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamada ise 2020 Tokyo Olimpiyatları için son hazırlıklarını yapan Tekvando Milli Takımı'nın antrenman öncesinde ay-yıldızlı bayrak ile poz vererek 15 Temmuz şehitlerini andığı belirtildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

"5 yıl önce FETÖ'nün alçak darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin kahramanca direnişiyle bertaraf edilmiş; meydanlara dökülen milyonlar hiçbir kuvvetin özgürlüğümüze ve egemenliğimize zarar veremeyeceğini bir kez daha haykırmıştır. Yaşananların tekrarına izin vermememiz, ülkemiz ve geleceğimiz için daha büyük değer üretmemiz, bir gün öncesinden daha iyi olmak üzere yorulmadan ve kararlılıkla çaba göstermemiz gerekiyor. Biz, büyük tekvando ailesi olarak Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu yolda ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum. Vatanları için can vermiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum."

Diğer federasyonlar

Türkiye Motosiklet Federasyonu da yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye geçilmez." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu ise "Türkiye demokrasi tarihinde destan yazan milletimizin '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tebrik ediyor, şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyoruz." mesajını paylaştı.

Türkiye Boks Federasyonu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, hainlere karşı dimdik durarak destan yazan kahraman milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Yelken Federasyonu, "Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek." paylaşımını yaparken, Türkiye Tenis Federasyonu da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, vatanımız için kahramanca hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." mesajını kullandı.

Türkiye Satranç Federasyonu da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz." mesajını paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.