Hava Durumu

Spotify'dan "kısıtlama" eleştirisi

Hatırlanacağı üzere Apple'ın Spotify Siri desteği ile İsveçli müzik veri akışı hizmetine verdiği destek gündeme gelmişti. 23 Nisan 2006'da kurulan Spotify'ın CEO'su Daniel Ek, Apple'ın kısıtlayıcı uygulamalarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spotify'dan "kısıtlama" eleştirisi

Spotify Siri desteği dışında başka destekler de talep ediyor

Geçen yıl Avrupa Birliği'ne kendisine göre tekel olmak isteyen markaları şikayet eden Stockholm merkezli firma, Apple'ın içine kapanık olmasından hoşnut değil. Tecrübeli CEO, Apple'ın uzun vadede daha açık bir çalışma anlayışına geçmesini bekliyor.

Abonelik sisteminde yüzde 30'luk bir kesinti (komisyon) yapan Apple'ı yeren Daniel Ek, ABD'li şirketin uygulamalar adına yayımlanan güncellemeler için yaptığı kısıtlamalardan memnun değil. Ek, ayrıca, Apple'ın Watch ve Siri için yaptığı çalışmaları da verimsiz buluyor.

Geçen yıl Apple'ı da Avrupa Birliği'ne şikayet eden Spotify, popüler teknoloji firmasının güçlü bir rakip olduğunu ancak kendisinin adil rekabet kurallarına uymadığını belirtti. Ayrıca Spotify, Apple'ın işlevsel bir hizmet sağlayıcısı olduğunu da ifade etti.

Avrupa Birliği'ne şikayet edildikten sonra rekabet konusundaki agresif tutumunu yumuşatan Apple, Siri hizmetini diğer müzik servislerine açtı. Buna ek olarak Siri'nin Apple Watch ve Apple TV platformlarında da bir güncelleme aldığı biliniyor.

Siri'nin Spotify'a gelmesi için çok uğraştığını söyleyen Daniel Ek, Apple'dan aynı iş birliğini Spotify'ın Apple TV ve Apple Watch sürümleri için de göstermesini istiyor. Zira Ek'e göre Spotify'ın bu platformlarda da aktif olması şart.

Apple'dan şüphelendiğini belirten CEO, kendi uygulamasının Apple TV'nin gözünden çıkartılıp çıkartılmadığını merak ediyor. Daniel Ek, Apple TV'nin Spotify yerine farklı müzik servislerini ön plana çıkarttığını düşünüyor.

Apple tarafından yapılan kısıtlamaların ticareti olumsuz bir şekilde etkilediğini söyleyen Daniel Ek, Apple'ın HomePod için yaptığı kısıtlamaları da vurguladı. Apple, HomePod hoparlöründe üçüncü parti müzik uygulamalarının çalıştırılmasına veya iPhone'un (iOS) ve iPad'in (iPadOS) kullandığı yazılımlarda varsayılan müzik uygulamasının değiştirilmesine izin vermiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.