Hava Durumu

Spotify'de şifre krizi! Binlerce hesap...

Spotify'a karşı yapılan saldırıda, 300 bin ile 350 bin arasında kullanıcı verileri ve bilgileri elde edildi. Bu saldırıda, kullanıcıların adı, şifreleri ve e-posta adresleri ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Spotify'de şifre krizi! Binlerce hesap...

350 bin civarında Spotify hesabının giriş bilgileri ele geçirildi ve bunun sebebi Spotify değil. Kullanıcı verilerinin kökeni ve nasıl ele geçirildiği bilinmese de giriş bilgilerinin "credential stuffing" olarak adlandırılan bir saldırıyla elde edildiği ifade ediliyor. Credential Stuffing saldırı türü, genellikle popüler uygulamalardan ve sitelerden e-posta ve şifre topluyor.

Hacker'ların ele geçirdiği hesap bilgileri saldırı gerçekleştirilen uygulama veya sitedeki bilgilerle aynıysa saldırganlar söz konusu hesaplara rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. Credential Stuffing, Spotify kullanıcı hesap bilgilerinin de çalındığı saldırı türü olarak adlandırılıyor.

Gerçekleşen saldırının, bilgilerin satılmasının yanı sıra aynı zamanda hesapların "streaming manipulation" (akış manipülasyonu) için de kullanılabileceği aktarılıyor. Saldırganlar, bilgilerini ele geçirdikleri kullanıcıların hesaplarını kullanarak bir sanatçıya ya da parçaya ciddi oranda dinleme de kazandırabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.