Hava Durumu

"Sputnik V aşısı bu ay 9 ülkede tescil edilecek"

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Sputnik V aşısının bu ay 9 ülkede daha tescil edileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Sputnik V aşısı bu ay 9 ülkede tescil edilecek"

Dmitriyev, Reuters'a yaptığı açıklamada Gamaleya Araştırma Merkezi'nin geliştirdiği Sputnik V aşısının bu ay 9 ülkede daha tescil edileceğini söyledi.

Aşının akran denetiminden geçmiş sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını ve bunların aşının yüksek etkinliğini göstereceğini belirten Dmitriyev, Sputnik V aşısının 7 ülkede üretileceğini de kaydetti.

2021 sonunda hayatın normale dönmesini umduğunu kaydeden Dmitriyev, Sputnik V aşısının dünya pazarındaki payının yüzde 25 olmasını beklediğini de dile getirdi.

Dmitriyev'e göre 6-9 ay içinde aşıya yönelik büyük ihracat anlaşmaları yerine getirilecek. Rusya, aşıyı şubat ayında AB'de onaya sunacak.

19 Ocak'ta bazı görüşmelerin olacağını ifade eden Dmitriyev, aşı ile ilgili tüm belgeleri şubat ayında sunacakları EMA'yla (Avrupa İlaç Kurumu) verilerin tamamını paylaşacaklarını söyledi.

Aşıya yönelik milyonlarca dozluk ihracat anlaşmaların yüzde 95'inin tedariki Rusya dışındaki üreticiler tarafından sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.