Hava Durumu

Sputnik V'yi tanımayan AB, Rusya'nın AKPM heyetine Strazburg'da seyahat kısıtlaması getirdi

Rusya Federasyon Konseyi üyesi Vladimir Kruglıy, AB'nin Sputnik V aşısını tanımaması nedeniyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) Rus temsilcilere Strazburg sokaklarında seyahat kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sputnik V'yi tanımayan AB, Rusya'nın AKPM heyetine Strazburg'da seyahat kısıtlaması getirdi

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde konuşan Kruglıy, "Pazartesi günü Strazburg'da AKPM oturumu başlayacak. Heyetimize, aşı olmadığımız ve 'kırmızı bölge'den geldiğimiz gerekçesiyle yalnızca otelden AKPM binasına gidip gelebileceğimize dair bir talimat geldi" dedi.

'Kırmızı bölge'den gelen ve Biontech/Pfizer aşısı olan Türk heyetine herhangi bir kısıtlama getirilmediğine dikkat çeken Kruglıy, aynı durumun Ukraynalı temsilciler için de geçerli olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Rus aşısının tescil sürecini sürüncemede bırakmasına anlam veremediğini kaydeden Kruglıy, zira Moskova'nın gerekli tüm belgeleri teslim ettiğini ve DSÖ temsilcilerinin üretim tesislerini ziyaret ettiğini vurguladı. Rus senatör, burada bir ayrımcılığın söz konusu olduğunun altını çizdi.

Sputnik V, toplam nüfusu 4 milyarı bulan 70 ülkede tescil edildi. Alınan kullanım izinlerinin sayısı bakımından Sputnik V, dünyada ikinci sırada bulunuyor.

Dünyanın en saygın tıp dergisi The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Makalede Sputnik V aşısının şiddetli Kovid-19'a karşı tam koruma sağladığı vurgulanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.