Hava Durumu

STRATCOM'un 'nükleer saldırı' paylaşımı tartışma yarattı

ABD Strateji Komutanlığı'nın (STRATCOM) Twitter paylaşımında bulunan 'nükleer saldırı' iması, sosyal medyada tartışma yarattı ve çok sayıda ABD vatandaşının tepkisini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
STRATCOM'un 'nükleer saldırı' paylaşımı tartışma yarattı

ABD Strateji Komutanlığı'nın (STRATCOM) Twitter hesabından yaptığı paylaşımda nükleer silah kullanımından söz etmesi tartışma yarattı

"Bugünkü çatışma yelpazesi ne doğrusal ne de öngörülebilir" ifadelerine yer verildi ve 'onları nükleer silah kullanımını en az kötü seçenek olarak görmeye itecek' ihtimallerin hesaba katılması gerektiği kaydedildi.

Ancak, söz konusu paylaşımda spesifik bir örnek verilmemesi nedeniyle paylaşıma kısa süre içerisinde çok sayıda kullanıcı yanıt vererek 'durumu netleştirmesini' istedi.

​Bir kullanıcı, "Bütün bunlar ne anlama geliyor, çok uğursuz bir açıklama" ifadelerini kullanırken, başka bir kullanıcı ise "Bu bana Twitter'dan açıklanacak bir şey değilmiş gibi geliyor" ifadelerini kullandı.

Paylaşımı alaya alan başka bir kullanıcı ise, "Bunu okuduktan sonra uyumaya gideceğim" derken, bir başkası da "Önce neyi yağmalayalım, alkol mü tuvalet kağıdı mı" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Newsweek'e konuşan USSTRATCOM sözcüsü ise, "Bu durum komutanlığın duruşunun bir göstergesiydi" ifadelerini kullandı.

Paylaşımın, ABD Strateji Komutanlığı'nın bugün gerçekleşecek bütçe ön görüşmeleri öncesinde yapılması ise, paylaşıma ilişkin soru işaretlerini çoğalttı.

STRATCOM komutanı Charles Richard da, komutanlığın geleceğine ilişkin hazırlanan belgede "Ulus için stratejik caydırıcılık sağlayacak ve aynı şeyi müttefik ve ortaklarımıza da temin edeceğiz. Caydırıcılık başarısız olursa, mümkün olan her şekilde belirleyici olacak yanıtları vermeye hazırız ve bunu donanımlı, eğitimli ve savaşa hazır bir kuvvetle yapacağız." kararlı bir yanıt vermeye hazırız; ve ... bunu dirençli bir şekilde yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Richard ayrıca, "Açık olmak gerekirse, nükleer caydırıcılık Savunma Bakanlığı'nın en öncelikli görevidir. Caydırıcılığımız, dünyadaki her ABD askeri operasyonunun temelini oluşturur ve ulusal savunmamızın temeli ve dayanağıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.