Hava Durumu

Subaru planlarına Toyota'yı dahil etti

Elektrikli araçlar son dönemde gündemden düşmüyor. Öte yandan firmalar da gelecek planını bu teknoloji üzerine kurmaya devam ediyor. Subaru, önümüzdeki 15 yılın sonunda sadece elektrikli ve hibrit araç satma hedefini koydu. Firma benzinli araçları küresel portföyünden çıkaracak. Subaru elektrikli araç atağı için düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2020 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2020 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Subaru planlarına Toyota'yı dahil etti

Subaru elektrikli araçları ile küresel piyasada var olacak

Otomotiv devi; benzinli araçlardan elektrikli araçlara geçiş sürecini birden yapmayacak. Firma planlı bir şekilde adımlarını atarak 2030'ların ortasında bu geçişi tamamlamayı hedefliyor. Subaru elektrikli araç atağı için fon oluşturma hazırlığını ise sürdürüyor.

Aynı zamanda köklü otomotiv firması, üreteceği elektrikli ve hibrit araçlar için bir başka otomotiv devi ile birlikte çalışacak.

Subaru elektrikli araç atağı için Toyota'dan destek alacak

Toyota, elektrikli araç üretimi konusunda diğer otomotiv firmalarından biraz daha tecrübeli diyebiliriz. Firma, Prius modeli ile 1997 yılında dünyanın ilk seri üretim hibrit aracını tüketicilere sundu. Bu nedenle şirketin elektrikli araçlarını Toyota ile üretecek olması, tüketicilerde olumlu bir izlenim uyandırabilir.

Öte yandan Toyota, Subaru'da yüzde 8,7'lik bir hisseye sahip. İki ortak, şu anda 2020'lerde piyasaya sürmek üzere bir otomobil üzerinde çalışıyor.

Firma; ilk etapta üreteceği hibrit araçlarına, Toyota'nın hibrit teknolojisini uyarlayacak. Bu konu için de firma CEO'su Tetsuo Onuki, şu anda Toyota teknolojisini kullandıklarını fakat ilerleyen zamanlarda kendi teknolojileriyle üretecekleri hibrit araçlar yapmak istediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.