Hava Durumu

Şükür yüzde 15 zam yapabiliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyada ücretler dondurulurken, Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir. Ne kadar övünsek azdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2013 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2013 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şükür yüzde 15 zam yapabiliyoruz

Memur- Sen Bursa Şubesi'ni ziyaret eden Bakan Çelik, memurlar ile ilgili toplu sözleşme imzaladıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Dünyada ücretler dondurulurken, emekli maaşı aşağıya doğru çekilirken, sosyal güvenceler bin bir türlü sıkıntı ile karşı karşıyayken, genç işsizlik yüzde 60'lara çıkmışken, geleceğe bakışlarda ciddi sıkıntılar yaşanırken, devletin kredibilitesinin sorgulandığı ortamda Türkiye çok şükür öğretmenine yüzde 15 zam yapabilecek bir noktaya gelmiş ülkedir. Ne kadar övünsek azdır."

Faruk Çelik, dünyada acı olayların yaşandığını, antidemokratik gelişmelere karşı gelişmiş ülkelerin almış olduğu tavırları tarihin yazacağını söyledi. Gezi Parkı eşlemlerine destek verenleri eleştiren Bakan Çelik, "İbretle izliyoruz. Gezi olaylarına demokrat kesilenlerin, Mısır'daki darbe karşısında Suriye'deki vahşet karşısındaki sessizliğini ibretle 7 milyar insan izliyor. Türkiye olarak biz de bu sahneleri ibret ve dikkatle izliyoruz" dedi.

İngiltere'de dünyaya gelen bir bebeğin ilgi çektiğini ve 'sevgi selinin köpürtüldüğünü' kaydeden Bakan Çelik, "Mutlaka o bebek de bir insanın çocuğu ve saygıdeğer. Ama yanı başımızda on binlerce bebek öldürülürken, birinde bir bebeğin doğumunda şenliğin diğer bebeklerin ölümünde istatistiklerin tutulması insanlığı hangi seviyeye düşürdüğünü gösteriyor. Onun için biz her defasında söylüyoruz. Dünya öyle bir noktaya geldi ki insan çok, insanlık kıt hale geldi. İşte bu tablodan dünyayı kurtarma mücadelesi veren bir yönetim anlayışı Türkiye'de var" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.