Hava Durumu

Sultanlar Çin'e boyun eğdi

Londra Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımımız, B Grubu'ndaki ikinci maçında Çin'e 3-1 mağlup oldu. İlk sınavında Brezilya'ya mağlup olan Filenin Sultanları ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2012 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sultanlar Çin'e boyun eğdi

Londra Olimpiyatları’nda ilk sınavında son şampiyon Brezilya’ya mağlup olan Filenin Sultanları ikinci maçında Çin ile karşı karşıya geldi.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımımız, B Grubu'ndaki ikinci maçında Çin'e 3-1 mağlup oldu. İlk sınavında Brezilya'ya mağlup olan Filenin Sultanları ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.

Karşılıklı sayılarla başlayan ilk sette, milliler file önünde hatalar yapınca ilk teknik molaya Çin 8-4 önde girdi. Teknik mola sonrası üst üste iki sayı bulan milli takımımız farkı yavaş yavaş kapatmaya başladı. Kısa süreli etkinliğin ardından Çin hucümlarına karşılık veremeyen milli takımımız ikinci teknik molaya da 16-12 geride girdi. Farkı bir türlü kapatamayan milliler, ilk seti 25-20 kaybetti.

İkinci sete hızlı başlayan Çin, bir anda farkı 4 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Bu dakikadan itibaren toparlanan Sultanlar farkı azaltarak durumu 4-4'e getirdi. İlk setten bu yana sürekli Çin'i takip eden Türkiye ikinci sette 5-4 öne geçen milli takım, daha sonra konsantrasyonunu kaybetti ve oyunun üstünlüğünü rakibine bırakınca seti de 25-20 kaybetti.

Üçüncü sete iyi başlayan 'Filenin Sultanları'', yaptıkları etkili savunma ve hücumlarla üst üste sayılar buldu ve ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Teknik mola sonrası da hızını kesmeyen milliler farkı 4 sayıya kadar çıkarmayı başardı:11-7. Aradaki farkı yavaş yavaş eriten Çin bir anda bulduğu sayılar 16-14 öne geçti. Teknik mola sonrası müthiş bir dönüş yapan Ay-yıldızlılar, mücadeleyi bırakdı. Üçğncü setin sonları büyük mücadeleye sahne olurken iyi bir geri dönüş yapan Filenin Sultanları seti 31-29 kazanarak durumu 2-1'e getirdi.
 

Dördüncü setin ilk teknik molasına 8-4, ikinci teknik molasına da 16-12 Çin'in üstünlüğüyle girildi. Filenin Sultanları mücadeleyi bırakmayarak rakibini yakalamaya çalıştıysa da bunu başaramadı ve son seti 25-22 kaybederek, sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

TÜRKİYE: 1 – ÇİN: 3
Salon: Earls Court
Hakemler: Frans Loderus (Hollanda), Şaban Muhammed Nasr (Mısır)
Çin: Yimei Wang, Ruoqi Hui, Qiuyue Wei, Junjing Yang, Yunwen Ma, Lei Zhang (Xian Zhang, Chunlei Zeng)
Türkiye: Bahar Toksoy, Gözde Sonsırma, Naz Aydemir, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar, Neslihan Darnel (Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Güreşen, Esra Gümüş)
Setler: 25-20, 25-20, 29-31, 25-22
Süre: 86 dakika (27, 26, 33, 27)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.