Hava Durumu

Süper Kupa Galatasaray'ın

Galatasaray, TFF Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'yi uzatmalarda Drogba'nın attığı golle 1-0 mağlup etti ve kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2013 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2013 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süper Kupa Galatasaray'ın

TFF Süper Kupa final maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekibe üstünlüğü getiren gol 99. dakikada Didier Drogba'dan geldi.

Kayseri'de ilk kez...

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, TFF Süper Kupa maçında Kayseri'de karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta başlayacak 2013-2014 sezonu öncesi, Kayseri'de ilk kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynandı. Kayseri aynı zamanda TFF Süper Kupa maçına da ilk kez ev sahipliği yaptı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabette, daha önceki 374 maç 15 ayrı oynanmıştı.

Geçen yılın rövanşı

Galatasaray ile Fenerbahçe, TFF Süper Kupa'da geçen yılın rövanşına çıktı. İki takım geçen yıl 12 Ağustos'ta Erzurum'da karşılaşmış ve 3-2'lik sonuçla kupayı müzesine götüren taraf Galatasaray olmuştu. Sarı-kırmızılıların gollerini Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan), Fenerbahçe'nin gollerini ise Alex ve Kuyt atmıştı.

Ersun Yanal'ın ilk derbisi

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, takımının başında ilk derbiye TFF Süper Kupa'da çıktı. Sarı-lacivertli takımla bir yıllık sözleşme imzalayan Yanal, takımını ilk derbide Galatasaray'a karşı yönetti.

Rekabeti iki takımda yaşayanlar

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 5 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Kazım Kazım ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.

Cezalılar

Sezonun ilk derbisinde her iki takımda da eksikler dikkati çekiyor. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Kayseri'deki dev maçta sahaya çıkamadı.

Süper Lig'de geçen sezonun 28. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu maçındaki davranışları nedeniyle 9 maç ceza alan deneyimli teknik adam, cezasının 6 maçlık bölümünü ligde çekti. TFF Süper Kupa maçında da takımının başında olamayan Terim, yeni sezonda Süper Lig'in ilk 2 haftasını da kaçıracak.

Sarı-kırmızılı takımda ayrıca, geçen sezon Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılan derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu forma giyemedi.

Fenerbahçe'de ise aynı maçta kırmızı kart gören Volkan Demirel ile rakip oyunculara yönelik hakareti nedeniyle ceza alan Raul Meireles oynayamadı.

Yoğun güvenlik önlemi

Karşılaşmada 3 bin 800 güvenlik görevlisi görev yaptı. Güvenlik güçleri, stadın içinde ve dışında olay yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi aldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğüne takviye olarak İstanbul, Ankara, Sivas ve çevre illerden de ekip geldi. Ayrıca, stadın girişinde ayrıca alkol ve sahte bilet kontrolü yapılarak alkollü kişilerin stada girmesi engellendi.

Taraftarlar tribünleri doldurdu

Toplam 32 bin 864 koltuk kapasiteli Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nı Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları doldurdu. Galatasaray taraftarları stada Osman Kavuncu Bulvarı'nı kullanarak gelirken, Fenerbahçe taraftarları ise Ahmet Gazi Bulvarı'ndan stada ulaştı. Her iki takımıntaraftarına eşit sayıda yerin ayrıldığı statta Galatasaray taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları ise güney tribünlerinde yerlerini aldı. Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulunun sınırlı sayıda davulun stada sokulmasına izin vermesinin ardından taraftarlar davullarla takımına destek verdi. Ayrıca plastik sopalı takım flama ve bayraklarının stada sokulmasına izin verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.