Hava Durumu

Suriye'de seçmen adına memurlar oy kullanıyor

Devlet başkanlığı seçimlerinin yapıldığı Suriye'de vatandaşlar geçtiğimiz gün oy kullanmak adına sandık başına gitti. Sandık memurlarının, yeniden aday olan Beşar Esad'a oy verilmiş zarfları vatandaşa vererek sandığa attırdığı anlara dair görüntülerin ortaya çıktığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'de seçmen adına memurlar oy kullanıyor

10 yıllık iç savaş sonrası Suriye'de dün başkanlık seçimleri yapıldı. Diğer iki adayla birlikte yeniden devlet başkanlığına talip olan Beşar Esad ise dün kalabalık bir grupla oy kullanmaya gitti.

BİRÇOK ÜLKE SEÇİMLERİN ADİL OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya Dışişleri Bakanları Suriye'deki devlet başkanlığı seçimleri için açıklama yayınlayarak, seçimlerin göstermelik ve adil bir yarışın olmadığı mesajını paylaştı. Esad da oy kullanırken bu açıklamaların hatırlatılması üzerine "Fikirlerinin hiçbir önemi yok" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN YERİNE MÜHÜR BASTILAR

Bu açıklamalar ışığında seçimler devam ederken, sandık başlarında ilginç anlar yaşandı. Beşar Esad'in karşısına sembolik adayların koyulduğu seçimlerde sandık memurları, vatandaşlar adına oy pusulasını Esad lehine doldurup sandığa attırdı. O anlar kamera kayıtlarında da anbean yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.