Hava Durumu

Suriye'den çekilme kararı alan ABD'den yeni hamle!

ABD'li yetkililer, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Suriye'deki hava saldırıları da sona erecek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye'den çekilme kararı alan ABD'den yeni hamle!

ABD'li bir yetkili, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararı sonrası ülkesinin Suriye'deki hava saldırılarına da son vereceğini söyledi.

ABD, SURİYE'DEN ÇEKİLİYOR

ABD'nin Suriye'den tamamen çekileceğini duyuran Beyaz Saray'ın ardından, Başkan Donald Trump "Suriye'de kalmak için bir neden kalmadı" şeklinde bir açıklama yaptı. Son olarak Beyaz Saray, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığını duyurdu.

DEAŞ'A YÖNELİK HAVA SALDIRILARI SONA ERECEK

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından ABD'li yetkililerden bir açıklama daha geldi. Buna göre, ABD'nin Suriye'de DEAŞ'a yönelik hava saldırılarını da sona erdirecek.

ÇEKİLME KARARININ PERDE ARKASI

ABD'li yetkili, askeri güçlerin DEAŞ'a yönelik son operasyonun son aşamasının tamamlanmasıyla birlikte tamamen çekilmeye başlayacağını söyledi. Tüm askerlerin Suriye'den çekilmesinin 60 ile 100 gün arasında süreceği bildirildi.

"ERDOĞAN - TRUMP ANLAŞMASININ SONUCU"

Öte yandan, Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, "Karar, Trump ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında Cuma günü gerçekleşen telefon görüşmesinde alındı." açıklamasında bulundu.ABD'li yetkili, "Takip eden her şey, o telefon görüşmesinde varılan anlaşmanın hayata geçirilmesidir" dedi.

Bu gelişmelerin öncesinde Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning'den "Şu an için bölgedeki ortaklarımızla ve onlar üzerinden çalışmaya devam ediyoruz" açıklaması geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.