Hava Durumu

Suriye medyası: İsrail saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail tarafından başkent Şam'ı hedef alan saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 askerin yaralandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2020 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2020 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye medyası: İsrail saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı

İsrail'in uzun bir süredir Suriye topraklarını hedef alan saldırılarına bir yenisinin daha eklendiği bildirildi.

Suriye devlet ajansı SANA'da yer alan habere göre İsrail sınırlarındaki Celile bölgesinin kuzeyinden Şam'ın Nebi Habil bölgesindeki hava savunma birlikleri füzelerle hedef alındı.

Suriye hava savunmasının saldırılara karşılık verdiği belirtilen haberde; 1 kişinin hayatını kaybettiği, 3 Suriye ordusu askerinin yaralandığı ve maddi hasar meydana geldiği bilgisi verildi.

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları, yaşananlara ilişkin amatör kamera görüntüleri paylaştı.

Geçtiğimiz günlerde Suriye Savunma Bakanlığı, Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail uçaklarının Lübnan'ın Trablusşam kenti üzerinden Hama'nın kuzeyindeki Masyaf yerleşimini hedef aldığını duyurmuştu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, bu ayın başında yaptığı açıklamada Suriye topraklarındaki 'çok sayıda İran hedefine saldırılar düzenlediklerini' kaydetmişti.

Kohavi, "Bu yıl, çok sayıda gizli görevin yanı sıra tüm cephelerde 500'den fazla hedefi vurduk" ifadelerini kullanmıştı.

İran'ın Suriye'deki askeri faaliyetlerinin İsrail ordusunun saldırıları neticesinde 'net bir yavaşlama içinde olduğunu' iddia eden İsrail Genelkurmay Başkanı, "Ancak bu alandaki hedeflerimizi tamamlamak için hala daha uzun bir yolumuz var" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.