Hava Durumu

Suriye: "Türkiye ile dost olmak istiyoruz"

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Beşşar Caferi, Suriye hükümetinin, "Türkiye ile dostane bir ilişki" içinde olmak istediğini belirterek, Türkiye dahil hiçbir komşu ülke ile gerilimden yana olmadıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriye: "Türkiye ile dost olmak istiyoruz"

Bununla birlikte Suriye hükümetinin Türk halkına, Ankara'nın Suriye politikasının "yanlış" olduğunu açıklamak istediğini vurgulayan Caferi, Türkiye'nin izlediği siyasetin "krizin başından bu yana yanlış olduğunu" söyledi.Caferi Türkiye ve diğer komşu ülkelerni, "terörist grupların" Suriye'ye girişlerini önlemek için sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti.Akçakale saldırısında ölen siviller için taziye mesajı içeren mektubu BM Güvenlik Konseyi'ne sunan Caferi, olaya yönelik araştırmanın devam ettiğini söyledi.

Mesajda, niçin bir özür ifadesinin yer almadığı sorusuna Caferi, "Çünkü araştırma henüz neticelendirilmedi. Bu birincisi... İkincisi meydana gelen olayları değerlendirirken, kapsamlı bir yaklaşım sergilenmeli" cevabını verdi.Suriye hükümetinin, Akçakale saldırısında ölen "şehit Türk kadını ve çocukları" için üzüntüsünü dile getirdiğini kaydeden Caferi, "Ancak hükümet, aynı yaklaşımı Türk hükümetinin de terörist grupların intihar eylemlerinde hayatını kaybeden yüzlerce masum sivil için göstermesini istiyor" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.