Hava Durumu

"Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib anlaşması uygulanmalı"

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Rusya ile Türkiye arasında yapılan İdlib mutabakatlarının uygulanması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib anlaşması uygulanmalı"

RIA Novosti haber ajansına konuşan Faysal Mikdad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta Moskova'da yaptığı anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mikdad, "Devlet Başkanı (Beşar) Esad, Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki Moskova anlaşmasını uygulama çağrısı yapıyor" dedi.

Ankara'nın anlaşmaya uyacağına dair şüpheleri olduğunu kaydeden Mikdad, "Rusya'nın yaptıklarına güveniyoruz. Rusya, terörle mücadele etmek isterken Türkiye terörü destekliyor" iddiasında bulundu.

'Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi iki ülkeye de fayda sağlamıyor'

Bu arada Mikdad, Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılacak üst düzey görüşmeler sonucunda Ankara'nın Suriye'nin iç işlerine müdahalesinin azalacağını umduklarını belirtti.

Ankara'nın aksine Moskova ve Tahran'ın Suriye'de yasa dışı varlık gösteren yabancı birliklere karşı çıktıklarını ve terörle mücadeleye bağlılıklarını ortaya koyduklarını söyleyen Mikdad, "Türk tarafı, Suriye'ye müdahalesinin ve terör örgütlerine desteğinin Türkiye ve Suriye'nin yararına olmadığı konusunda ikna edilmeli" diye ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.