Hava Durumu

Suriyeli sığınmacı sayısı 199 bine ulaştı

Başbakan Yardımcısı Atalay, itibarı ile Türkiye'de kamplarda, çadır kentlerde ve konteynerlerde kalan Suriyeli sığınmacıların sayısının 198 bin 818 olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriyeli sığınmacı sayısı 199 bine ulaştı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Merkez bina'da gerçekleştirilen Suriye Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, iki haftada bir Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların konaklamaları ve hizmetlerine ilişkin toplantı yaptıklarını anımsattı.

Güvenlik ve hizmetler açısından bütün konuların değerlendirildiğine işaret eden Atalay, "Bugün itibarı ile bizim kamplarımızda kalan, çadır kentlerde, konteynerlerde Suriyeli sığınmacı sayısı 198 bin 818'dir.

Bildiğiniz gibi bunun dışında kamplarda kalmayan, şehirlerimizde kalan ve sayısı yüz binin üzerinde olan yine Suriyeli misafirlerimiz var. Türkiye olarak en uzun sınır komşumuz olan ülke Suriye. Ülkemize gelen Suriyelilere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.  

Atalay, kamplardaki organizasyonların çok iyi olduğunu ifade ederek, "Çocukların eğitimi, hastaların, yaralıların tedavisi gibi bütün hizmetleri çok başarılı şekilde yürütüyoruz. Burada da İçişleri Bakanlığ, Dışişleri Bakanlığı, güvenlik birimlerimiz, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kızılay ve ilgili diğer kurumlarımız, AFAD'ın koordinasyonunda bu işleri en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.