Hava Durumu

Suriyeliler nasıl vatandaşlık alacak? İşte cevabı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündem yaratan 'Suriyelilere Türk vatandaşlığı' açıklamasının ardından vatandaşlığa geçme koşulları tartışılıyor. Türkiye'de bulunan 2 milyon 746 bin Suriyelinin ilk olarak uyum sorunu çözülecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriyeliler nasıl vatandaşlık alacak? İşte cevabı...
Suriye'deki içsavaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve kayıt altına alınarak biyometrik kimlik verilen 2 milyon 746 bin Suriyeli’ye, topluma entegrasyonları sağladıktan sonravatandaşlık hakkı tanınacak. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi için çalışma başlatıldığını açıklamasıyla, Türkiye’ye sığınan ve 2 milyon 746 bini kayıt altında olan yaklaşık 3 milyon Suriyeli ile ilgili strateji çalışması önem kazandı. Türk vatandaşlığı koşullarının, Suriyeliler için esnetileceği belirtiliyor. Hükümet, yasadaki vatandaşlığa hak kazanma koşullarını taşımayan Suriyelilerin, beklemeden vatandaşlığa alınması için nasıl bir yol uygulanacağı üzerinde çalışıyor. Bunun için ya şu anki Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlığa alınma işlemi uygulanacak veya Vatandaşlık Kanunu’nda yapılacak bir değişiklikle Suriyelilerin vatandaşlığa alınması kolaylaştırılacak. Bu konuda Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü çalışma yürütüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.