Hava Durumu

Suriyelilere harçlık ödenmesi gündemde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiye'deki Suriyelilere belli bir ücret ödenmesi konusunun değerlendirileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suriyelilere harçlık ödenmesi gündemde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti.

Gedikli, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentte misafir edilen Suriyelilerle iftar yaptıktan sonra karayoluyla geldiği Ceylanpınar ilçesinde de çadır kentte kalan Suriyelilerle görüştü.

Kendilerine daha fazla hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Gedikli, konuşmasının ardından kampta kalan Suriyelilerin, sorun ve taleplerini dinledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in, ''Türkiye'de kalan Suriyelilere belli bir ücret ödenmesine ilişkin konunun gündemde olduğunu'' söylediğini aktaran Gedikli, şöyle devam etti:

''Bu durumu Ankara'ya döndüğümüzde kararlaştıracağız. Tabi bu harçlık şeklinde düşünülen bir ödeme. Sayın Valimiz'in de hatırlatmasıyla Ankara'ya döndüğümüzde onun da bir değerlendirmesini yapacağız. Sayın Valimiz'in gündeme getirmiş olduğu bir konu, böyle bir konunun görüşüldüğünü de kendileri ifade ettiler. Gelen insanlar içinde eğitimli ve vasıflı insanlar olduğunu gördük. Mesela inşaat mühendisleri vardı. Onları tabi geçici olmak kaydıyla belli işlerde değerlendirilmesi ve istihdamıyla ilgili bir çalışmanın da yürütüldüğünü ifade ettiler. Böyle bir şey de söz konusu olabilir. Onu da tabi değerlendirmesini ayrıca yaparız.''

 

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.