Hava Durumu

Sürpriz 'koronavirüs' açıklaması: Kontrol altına alındı

Estonya Sosyal İşler Bakanı Tanel Kiik, yaptığı açıklamada, Estonya'nın Corona Virüsün yayılmasının önüne geçerek, salgının kontrol altına alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sürpriz 'koronavirüs' açıklaması: Kontrol altına alındı

Dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü salgını bir çok ülkede hayatı etkilemeye devam ediyor. Estonya'dan ise müjdeli haber geldi.

Estonya Sosyal İşler Bakanı Tanel Kiik, yaptığı açıklamada, Estonya'nın Corona Virüsün yayılmasının önüne geçtiğini söyledi. Kiik, ülke genelinde salgının kontrol altına alındığını ve ülke genelinde sadece, yerel düzeydeki bazı vakalarla uğraştıklarını kaydetti.

SON 24 SAATTE 1 VAKA GÖRÜLDÜ

Estonyalı bakan, bu durumun, ülkenin zamanında en sıkı şekilde tedbirler uygulamasından kaynaklandığını ifade etti. Nüfusu 1 milyon 320 bin olan Estonya'da, salgının başından beri 1758 Corona Virüsü vakası görülürken, son 24 saatte sadece bir vakanın görüldüğü bildirildi. Salgının başından bu yana Estonya'da 62 kişi hayatını kaybetti.

SINIRLAR AÇILIYOR

Diğer taraftan Estonya, bugünden itibaren, diğer iki Baltık ülkesi olan Letonya ve Litvanya ile sınırları açma kararı aldı. Baltık ülkeleri liderleri, kendi ülkelerinde Corona Virüsü salgınının kontrol altına alındığını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.