Hava Durumu

Süt parası olmayan aile ikizlerini...

Adana’da inşaat sektöründe işçi olarak çalışırken geçirdiği iş kazası sonrası kırılan koluna platin takılan 33 yaşındaki Ahmet Dilekyiğit, 8 ay önce aynı kolu tekrar kırılınca ikiz babası olduğuna sevinemedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Süt parası olmayan aile ikizlerini...

Geçtiğimiz yıl şubat ayında İstanbul’da çalışırken geçirdiği iş kazası sonucu platin takılan kemikte çürüme olduğu için tedavisi devam eden ve bu yüzden kolunu kullanamayan 4 çocuk babası Ahmet Dilekyiğit, çalışamayınca ailesiyle birlikte güç durumda kaldı.

Elektriği ve suyu kesik, iki odalı gecekonduda yaşam mücadelesi veren, çevredeki vatandaşların desteğiyle karınlarını doyuran Dilekyiğit Ailesi’nin dramı en çok minik ikizler Umut ve Uğur’u etkiledi. 8 aylık ikizlerine süt almak için evindeki eşyaları satan aile, para edecek bir şey kalmayınca anne Kudret Dilekyiğit, son bir haftadır çocuklarını şekerli su ile beslemeye başladı. Ahmet ve Kudret Dilekyiğit çifti, tek isteklerinin kızları 7 yaşındaki Sevil, 6 yaşındaki Ali İhsan ve ikizleri Umut ve Uğur’un karınlarının doyması olduğunu söyledi.

’GÜÇ DURUMDAYIZ’

Anne Kudret Dilekyiğit ise gözyaşları dökerken, 2 gün önce tanıştığı ve durumunu anlattığı bir kadının  kendisini bir alışveriş merkezine çağırdığını ve aldığı erzaklarla akşam çocuklarına yemek hazırladığını söyledi. Genç kadın, "Eğer o erzak olmasaydı, çocuklarım aç karnına ikinci günlerini geçireceklerdi. Çocuklarım acıktığı için ağlayınca evde bir şey olmadığı için şekerli su yapıp içiriyorum. Eşime bu haliyle bir iş verecek birilerini arıyoruz. Ancak bir kolunu kullanamadığı için kimse iş vermek istemiyor. Güç durumdayız bize yardım edilmesini istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.