Hava Durumu

Suudi Arabistan'da kadınlar seçime gidiyor

Suudi Arabistan’da 12 Aralık’taki belediye seçimlerinde kadınlar hem aday hem de seçmen olarak ilk kez bir seçime katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Suudi Arabistan'da kadınlar seçime gidiyor
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, kadınlar Aralık ayında düzenlenecek yerel seçimlerde oy kullanabilecek. Bugün başlayan seçmen kayıt işlemleri, kadınlar için belirlenecek bağımsız merkezlerde yürütülecek. Belediye Seçimleri Genel Komitesi de Suudi Arabistan genelinde sayıları 1163 olan seçim merkezlerinin 424’ünü kadınlara tahsis edeceğini duyurdu.

KRALIN MİRASI

Suudi Arabistan’da kadınlar 2005 ve 2011’de yapılan belediye seçimlerine katılmamış, ancak önceki Kral Abdullah Bin Abdulaziz 25 Eylül 2011’de, Suudi kadınların şeri kurallar çerçevesinde seçmen ve aday olarak 2015 seçimlerine katılması yönünde karar çıkarmıştı.

Seçimin Suudi Arabistan’da, toplumsal ve dini tartışmaları da beraberinde getirmesi beklenirken, kadınların seçimlere katılma hakkının, yeni Kral Selman Bin Abdulaziz’in, önceki kralın başlattığı reformları hızlandırması olarak yorumlanıyor.

SEÇMEN KAYITLARI BUGÜN BAŞLIYOR

Seçim takvimine göre, 22 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında seçmen kayıtları, 30 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında ise adayların başvuruları alınacak. Nihai aday listesinin 29 Kasım’da ilan edilmesinin ardından adaylar 10 Aralık’a kadar seçim kampanyaları yürütülebilecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.